Programi u Guarneriusu

Arhiva - Multimedia

HUMANITARNA PRIREDBA ZA DECU OBOLELU OD RAKA

HUMANITARNA PRIREDBA ZA DECU OBOLELU OD RAKA

Nedelja, 25. februar 2024. godine u 17:30

?????????????????

Učesnici:

Deca iz Kulturno obrazovnog centra "Čarli"

Gordana Vlajić, zamenica predsednika Udruženja književnika Srbije

Vidak M. Maslovarić, potpredsednik Udruženja književnika Srbije, urednik Književne tribine "Francuska 7"

Bratislav R. Milanović, glavni i odgovorni urednik "Književnih novina" UKS

Književnici: Bojan Ljubenović, Miroslav Kokošar, Radislav Jović, Milica Lilić, Dušica Ivanović

Dečja baletska grupa "Igraj sa mnom " Jovana Volf

Polaznici GRUBB fondacije, romski hip hop bend

Ispred Udruženja "Uvek sa decom": Dušanka Tomašević, Milica Begović, Ivona Zlatanov

Lena Kadić, glumica

Uroš Đorgovski kao Čarli Čaplin

Organizator:

Kulturno obrazovni centar "Čarli"

u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije i Ustanovom kulture "Gvarnerijus"

 

Prikupljeni dobrovoljni prilozi biće namenjeni Udruženju „Uvek sa decom“ koje pomaže deci koja se leče na dečijem odeljenju na Institutu Onkologije i Radiologije Srbije.

Ulaz je slobodan, dodatne informacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

 

Donatorski višemedijski projekat – “ROADS”

Donatorski višemedijski projekat
ROADS”

za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju
Udruženje Povetarac iz Sjenice

YA SAJZ

Lazar Čolović, perkusije
Tjaša Korenjak, ples

Nedelja, 23. april 2023. godine u 20 časova

Ulaz je slobodan, sugerisana donacija 500 dinara

Dodatne informacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Projekat „Roads“ perkusioniste Lazara Čolovića nastao je sa idejom da se neverbalna komunikacija ostvari kroz preplitanje različitih umetnosti: muzike, plesa i videa. Autorska muzika Lazara Čolovića, koju on naziva POPOKLOP, zasnovana je na komponovanoj muzici odabranih kompozitora za udaraljke i elektroniku, koja služi kao osnova za kreiranje različitih ritmičkih struktura i fleksibilnih formi sa elementima minimalizma. „Sagovornik” u ovom dijalogu je balerina Tjaša Korenjak, čiji kreativni  improvizovani ples ima jasnu i nedvosmislenu poruku.

Cilj ovog projekta je da pokaže naš potencijal komunikacije kroz umetnost, bez jezičkih barijera.

Svako izvođenje projekta „Roads“ je jedinstveno i autentično, dok se arhitektura, odnosno forma poštuju kod svakog izvođenja. U celini, neverbalna komunikacija između umetnika na sceni uključuje i publiku, koja svojom energijom komunicira i utiče na samu improvizaciju. Dodatni deo projekta je video projekcija koja se pažljivo bira za svaki nastup.

Projekat je izvođen na festivalu "Klasika danes? jutri?" u  Minoritskoj crkvi u Mariboru i u Murskoj Soboti. U planu su nastupi u Gracu i Udinama.

Opštinsko Udruženje za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju Sjenica je osnovano 2003. godine kao dobrovoljno, humanitarno, nevladino, neprofitno udruženje radi unapređenja prava i položaja osoba ometenih u mentalnom razvoju i sa kombinovanim smetnjama na teritoriji opštine Sjenica.
Misija udruženja je podizanje kvaliteta života dece sa smetnjama u razvoju i podrška njihovim roditeljima, kao i zaštita dece od zanemarivanja, zlostavljanja i nasilja kroz različite aktivnosti i programe koje sprovodimo. Tokom dvadeset godina rada Udruženja ostvareni si mnogi projekti vezani za dnevne aktivnosti dece do savetodavnih i edukativnih usluga za roditelje, obuke kadrova za rad sa decom, programi namenjeni kao podrške porodicama za puno uključivanje dece u život lokalne zajednice.

Pročitaj više

Premijera monodrame „Draga“

Premijera monodrame "Draga"

dramaturga Zorice Simović

Ponedeljak, 15. januar 2018. godine u 19 časova

Prva repriza

Utorak, 16. januar 2018. godine u 19 časova

U ulozi kraljice Drage - Dušica Novaković

Informacije i rezervacije karata:

info@guarnerius.rs, 063/8407877

Pročitaj više

„ŠETNJA SA KANADSKIM KOMPOZITORIMA“ – projekcija kratkometražnih dokumentarnih filmova

"ŠETNJA SA KANADSKIM KOMPOZITORIMA"

Ponedeljak, 18. septembar 2017. godine u 20č

Članovi ansambla Les AMIS i dirigent kanadskog SINFONIETTA maestro Tak-Ng Lai, sa ponosom proslavljaju 150 godina nezavisnosti Kanade, predstavljajući dela kanadskih kompozitora međunarodnoj publici. U ponedeljak, 18. septembra u 20 časova, u sali Ustanove Gvarnerius, biće prikazani kratki dokumentarni filmovi pod zajedničkim nazivom „Šetnja sa kanadskim kompozitorima“ u trajanju do 50 minuta.

Pročitaj više

REPRIZA PREDSTAVE „OD RAJA DO BEZNJENICE“

ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA

POZORIŠNI KOMAD "OD RAJA DO BEZNJENICE"

PONOVO U GVARNERIJUSU!

Petak, 3. mart 2017. godine u 19 časova

Predstava govori o jednoj velikoj porodici čija zaostavština i danas pleni pažnju i poštovanje. Porodica Dunđerski iza sebe je ostavila ne samo materijalne vrednosti nego i one mnogo značajnije, duhovne. A jedna od važnih duhovnih tačaka njenog postojanja jeste i veliko prijateljstvo sa najvećim srpskim pesnikom - Lazom Kostićem. U toj porodici, Laza Kostić će naći i ljubav svog života - Lenku Dunđerski.

^496ADA7BE7359528963279FF9C89F38CF80B16DF5E6E7AED5F^pimgpsh_fullsize_distr

Uloge:

Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski

Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić

Miodrag Petrović kao Lazar Dunđerski

Tekst i režija - Zoran Subotički.

Pročitaj više

Svečana dodela priznanja „Najbolji edukatori Srbije 2016″

U petak, 24. februara 2017. u 11 časova u svečanoj sali Gvarnerijusa biće dodeljena priznanja za 16 najboljih edukatora Srbije. Projekat „Najbolji edukatori Srbije“ pre tri godine je pokrenulo Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“. 

Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić" treću godinu za redom nagradilo je najbolje edukatore naše zemlje koji na času i u sklopu svog predmeta i redovne nastave podstiču učenike na inovativnost i proaktivnost. Nagradilo je one koji se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnosti i talente i van onoga što se podrazumeva pod redovnom nastavom.

Ove godine, nagrađeni su učitelji i nastavnici iz različitih delova Srbije, pa tako imamo nagrađene iz Aleksinca, Bačke Palanke, Beograda, Čačka, Karavukova, Kikinde, Kragujevca, Kruševca, Kule, Niša, Novog Sada i Pančeva.

Pročitaj više

PREMIJERNO U BEOGRADU – PREDSTAVA „OD RAJA DO BEZNJENICE“

PREMIJERNO U BEOGRADU

"OD RAJA DO BEZNJENICE"

 ^32150F235F22FCFD634BDA2F248DBE3F870DAF650DE2826AA1^pimgpsh_fullsize_distr

Pozorišni komad o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića "Od raja do beznjenice" premijerno će biti izveden u Beogradu 10. februara 2017. godine, od 19 časova, u Ustanovi "Gvarnerius".

"Od raja do beznjenice" je uzbudljiva, intrigantna, emotivna priča o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski, kćeri jednog od najbogatijih ljudi Austro-Ugarske carevine, Lazara Dunđerskog. Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom "Santa Maria della Salute".

Uloge:

Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski

Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić

Miodrag Petrović kao Lazar Kostić

 

Tekst i režiju potpisuje Zoran Subotički.

Pročitaj više

Međunarodna konferencija Udruženja škola stranih jezika Srbije – YALS

U subotu, 15. oktobra 2016. godine od 10 časova, u prostorijama Centra lepih umetnosti Gvarnerius održaće se Međunarodna konferencija u organizaciji Udruženja škola stranih jezika Srbije - YALS.

Opšta tema konferencije biće Standardi i kvalitet u školama jezika u Srbiji, a pored predavača iz inostranstva, učestvovaće i domaći eksperti i istaknuti članovi YALS-a, koji će predstaviti modele dobre prakse.

Konferenciju podržava Eaquals, Evropsko telo za evaluaciju i akreditaciju i Britanski Savet u Srbiji.

PREMIJERA – Predstava ANASTAS

PREMIJERNO U BEOGRADU!

Predstava ANASTAS - duodrama sa tri izvođača u kojoj jedan lik govori, drugi svira, treći peva.

Glavni junak je ANASTAS JOVANOVIĆ, prvi srpski fotograf i dvoroupravitelj kneza Mihaila. On svom sagovorniku, muzičaru KORNELIJU STANKOVIĆU, iznosi svoju ličnu dramu vezanu za događaje na dvoru Obrenovića. Centralni motiv je odgonetanje tajne jedne pesme, pesme „Što se bore misli moje“ koju je napisao knez Mihailo, a komponovao Kornelije Stanković.

Ova predstava osvetljava Beograd 19. veka, lične odnose među članovima vladarske porodice, kao i međunarodni status tadašnje Srbije, a sve to je sagledano očima osobe iz senke koja se u ovom komadu obračunava sa sobom, preispituje svoju ulogu i odgovornost u minulim događajima.

Lik Anastasa Jovanovića tumači mladi glumac IVAN PANTOVIĆ, Kornelija Stankovića – muzičar BRANISLAV ZARIN, Ljubicu Obrenović i Juliju Obrenović (koje se oglašavaju samo pevanjem) – glumica DUŠICA NOVAKOVIĆ.

Tekst i režiju potpisuje ZORICA SIMOVIĆ.

Projekat je podržan sredstvima Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a biće ostvaren u partnerskoj produkciji Udruženja dramskih umetnika Srbije i GUARNERIUSA, Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Pročitaj više