Programi u Guarneriusu

Arhiva - Multimedia

Premijera monodrame „Draga“

Premijera monodrame "Draga"

dramaturga Zorice Simović

Ponedeljak, 15. januar 2018. godine u 19 časova

Prva repriza

Utorak, 16. januar 2018. godine u 19 časova

U ulozi kraljice Drage - Dušica Novaković

Informacije i rezervacije karata:

info@guarnerius.rs, 063/8407877

Pročitaj više

„ŠETNJA SA KANADSKIM KOMPOZITORIMA“ – projekcija kratkometražnih dokumentarnih filmova

"ŠETNJA SA KANADSKIM KOMPOZITORIMA"

Ponedeljak, 18. septembar 2017. godine u 20č

Članovi ansambla Les AMIS i dirigent kanadskog SINFONIETTA maestro Tak-Ng Lai, sa ponosom proslavljaju 150 godina nezavisnosti Kanade, predstavljajući dela kanadskih kompozitora međunarodnoj publici. U ponedeljak, 18. septembra u 20 časova, u sali Ustanove Gvarnerius, biće prikazani kratki dokumentarni filmovi pod zajedničkim nazivom „Šetnja sa kanadskim kompozitorima“ u trajanju do 50 minuta.

Pročitaj više

REPRIZA PREDSTAVE „OD RAJA DO BEZNJENICE“

ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA

POZORIŠNI KOMAD "OD RAJA DO BEZNJENICE"

PONOVO U GVARNERIJUSU!

Petak, 3. mart 2017. godine u 19 časova

Predstava govori o jednoj velikoj porodici čija zaostavština i danas pleni pažnju i poštovanje. Porodica Dunđerski iza sebe je ostavila ne samo materijalne vrednosti nego i one mnogo značajnije, duhovne. A jedna od važnih duhovnih tačaka njenog postojanja jeste i veliko prijateljstvo sa najvećim srpskim pesnikom - Lazom Kostićem. U toj porodici, Laza Kostić će naći i ljubav svog života - Lenku Dunđerski.

^496ADA7BE7359528963279FF9C89F38CF80B16DF5E6E7AED5F^pimgpsh_fullsize_distr

Uloge:

Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski

Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić

Miodrag Petrović kao Lazar Dunđerski

Tekst i režija - Zoran Subotički.

Pročitaj više

Svečana dodela priznanja „Najbolji edukatori Srbije 2016″

U petak, 24. februara 2017. u 11 časova u svečanoj sali Gvarnerijusa biće dodeljena priznanja za 16 najboljih edukatora Srbije. Projekat „Najbolji edukatori Srbije“ pre tri godine je pokrenulo Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“. 

Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić" treću godinu za redom nagradilo je najbolje edukatore naše zemlje koji na času i u sklopu svog predmeta i redovne nastave podstiču učenike na inovativnost i proaktivnost. Nagradilo je one koji se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnosti i talente i van onoga što se podrazumeva pod redovnom nastavom.

Ove godine, nagrađeni su učitelji i nastavnici iz različitih delova Srbije, pa tako imamo nagrađene iz Aleksinca, Bačke Palanke, Beograda, Čačka, Karavukova, Kikinde, Kragujevca, Kruševca, Kule, Niša, Novog Sada i Pančeva.

Pročitaj više

PREMIJERNO U BEOGRADU – PREDSTAVA „OD RAJA DO BEZNJENICE“

PREMIJERNO U BEOGRADU

"OD RAJA DO BEZNJENICE"

 ^32150F235F22FCFD634BDA2F248DBE3F870DAF650DE2826AA1^pimgpsh_fullsize_distr

Pozorišni komad o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića "Od raja do beznjenice" premijerno će biti izveden u Beogradu 10. februara 2017. godine, od 19 časova, u Ustanovi "Gvarnerius".

"Od raja do beznjenice" je uzbudljiva, intrigantna, emotivna priča o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski, kćeri jednog od najbogatijih ljudi Austro-Ugarske carevine, Lazara Dunđerskog. Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom "Santa Maria della Salute".

Uloge:

Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski

Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić

Miodrag Petrović kao Lazar Kostić

 

Tekst i režiju potpisuje Zoran Subotički.

Pročitaj više

Međunarodna konferencija Udruženja škola stranih jezika Srbije – YALS

U subotu, 15. oktobra 2016. godine od 10 časova, u prostorijama Centra lepih umetnosti Gvarnerius održaće se Međunarodna konferencija u organizaciji Udruženja škola stranih jezika Srbije - YALS.

Opšta tema konferencije biće Standardi i kvalitet u školama jezika u Srbiji, a pored predavača iz inostranstva, učestvovaće i domaći eksperti i istaknuti članovi YALS-a, koji će predstaviti modele dobre prakse.

Konferenciju podržava Eaquals, Evropsko telo za evaluaciju i akreditaciju i Britanski Savet u Srbiji.

PREMIJERA – Predstava ANASTAS

PREMIJERNO U BEOGRADU!

Predstava ANASTAS - duodrama sa tri izvođača u kojoj jedan lik govori, drugi svira, treći peva.

Glavni junak je ANASTAS JOVANOVIĆ, prvi srpski fotograf i dvoroupravitelj kneza Mihaila. On svom sagovorniku, muzičaru KORNELIJU STANKOVIĆU, iznosi svoju ličnu dramu vezanu za događaje na dvoru Obrenovića. Centralni motiv je odgonetanje tajne jedne pesme, pesme „Što se bore misli moje“ koju je napisao knez Mihailo, a komponovao Kornelije Stanković.

Ova predstava osvetljava Beograd 19. veka, lične odnose među članovima vladarske porodice, kao i međunarodni status tadašnje Srbije, a sve to je sagledano očima osobe iz senke koja se u ovom komadu obračunava sa sobom, preispituje svoju ulogu i odgovornost u minulim događajima.

Lik Anastasa Jovanovića tumači mladi glumac IVAN PANTOVIĆ, Kornelija Stankovića – muzičar BRANISLAV ZARIN, Ljubicu Obrenović i Juliju Obrenović (koje se oglašavaju samo pevanjem) – glumica DUŠICA NOVAKOVIĆ.

Tekst i režiju potpisuje ZORICA SIMOVIĆ.

Projekat je podržan sredstvima Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a biće ostvaren u partnerskoj produkciji Udruženja dramskih umetnika Srbije i GUARNERIUSA, Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Pročitaj više

Radionica -ACTING FOR FILM-

Radionica -ACTING FOR FILM-

Centar lepih umetnosti Guarnerius, 8- 13. januar 2015.

Američki profesor Skot Filding, predavač u oblasti glume i režije i osnivač “Mihael Čehov” studija za glumu u Bostonu, u Guarneriusu održava radionicu “ACTING FOR FILM”, koju za učesnike iz sedam zemalja vodi sa našim nagrađivanim mladim rediteljem Lukom Popadićem.

Sa ciljem da osnaže i razviju veštine glumaca i reditelja za specifičan rad u oblasti glume za film, Filding i Popadić će raditi sa 24 učesnika iz Srbije, Švajcarske, Francuske, Amerike, Hrvatske, Bugarske i Grčke.

Više informacija na linku

ACTING FOR FILM

Pročitaj više