ARGENTINSKI TANGO & SAMBA – AGUSTIN LUNA I LJUBICA DAMČEVIĆ

Koncert

ARGENTINSKI TANGO & SAMBA

AGUSTIN LUNA, gitara (Argentina)

LJUBICA DAMČEVIĆ, glas

Četvrtak, 24. avgust 2023. godine u 20 časova

Augusto i LJubica1

Program: A. Ramirez, S. Iselja, V. Para, A. Luna, Lj. Damčević, L. Tobaldi, V. Espozito, P. Kasteljanos, H. Salgan, H. Gutjerez, A. Troilo, K. Gardel, A. Pjacola

Informacije i rezervacije karata: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Cena karte: 500 dinara

Agustin Luna je jedan od najtalentovanijih argentinskih gitarista današnjice koji svojim sviranjem dopire do same duše svakog slušaoca. Tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Marcelo Iglesias, Julio Azcano, Silvia Castro, Edoardo, Catamario, Juan Falu itd. Značajne uspehe postigao je na turnejama po Španiji, Italiji, SAD, Brazilu, Urugvaju, a posebno se izdvajaju nastupi na festivalima „Guitars of the world“ i „Baradero festival“. Zajedno sa bandoneonistom i pevačem Luciano Tobaldijem nastupa u duu „Luna – Tobaldi“. Ovom prilikom nastupiće sa Ljubicom Damčević koja se od svoje trinaeste godine bavi tango muzikom i plesom prvo u orkestru „Tango Juventud“ pod vođstvom Aleksandra Nikolića (Beltango kvintet), a od 2013. godine u kvintetu „Tanguango“ u kojem deluje kao violinistkinja, pevačica, kompozitorka, aranžerka i tekstopisac. Sarađivala je sa značajnim umetnicima tango scene među kojima se izdvajaju Đakomo Mediči, Lusijano Tobaldi, Agustin Luna, Leonel Kapitano itd. Godine 2021. ostvarila je glavnu ulogu u tango opereti „Maria de Buenos Aires“ Astora Pjacole.

Na programu će se naći argentinska muzika – argentinska samba i dela tradicionalnog tanga, tango nueva, kao i kompozicije savremenih autora.

Program:

Ariel Ramirez: Alfonsina y el mar 

Cesar Isella: Cancion de las simples cosas
Violeta Parra: Gracias a la vida
Agustin Luna: Zamba de algun dia
Agustin Luna: Dos metros más allá
Ljubica Damčević: En el viento
Luciano Tobaldi: Es la vida
Virgilio Exposito: Naranjo en flor
Virgilio Expósito: Absurdo
Pintín Catellanos: La puñalada
Horacio Salgán: Don Agustín Bardi
Hugo Gutierrez: Fruta amarga
Aníbal Troilo: La última curda
Carlos Gardel: Volver
Astor Piazzolla: Jacinto Chiclana