„Muzika i Vino“ – koncert „Movie night“

„Muzika i Vino“

Koncert

„Movie night“ 

muzika i vino

Vladimir Gagić, klarinet

Svetlana Tertus, violina

Marina Donets, klavir

Ilnar Galiaskarov, perkusije

Sreda, 29.maj 2024. godine u 20 časova

Projekat „Muzika i Vino“ pokrenuli su 2023. godine muzičari iz Rusije. Kasnije su se zanimljivom i uspešnom projektu pridružili i srpski muzičari. Osnovna ideja projekta bila je popularizacija klasične umetnosti, stvaranjem prijatne i opuštajuće atmosfere na koncertima kroz degustaciju najboljih vina iz vinarija Srbije.

Na petom koncertu projekta pod nazivom „Movie night“ posetioci će ući u svet omiljenih saundtrekova za legendarne filmove „Profesionalac“, „1+1″, „La La Lend“, „James Bond“, „Zvezdani ratovi“, „Šindlerova lista“, kompozitora Hansa Cimera, Džona Vilijamsa, Ludovika Einaudija, Enija Morikonea i mnogih drugih. I probaće vina sa istoka Srbije iz vinarije „Gamanović“.

Informacije i rezervacije karata: violinshow.rs@gmail.com ili 062/938-5561.

Vladimir Gagić (klarinet)

U nižu muzičku školu “Stanković” upisuje se 2000. godine u klasi profesora Miloša Gerića, a dalje školovanje nastavlja u muzičkoj školi “Jovan Bandur” u Pančevu, u klasi mr Veljka Klenkovskog, gde je po završetku srednje škole proglašen za učenika generacije. Školovanje nastavlja na Akademiji muzičkih umetnosti u Beogradu (Srbija) u klasi profesora Ante Grgina. Osvojio je brojne nagrade i priznanja na raznim kako domaćim, tako i međunarodnim takmičenjima. Za postignute uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima, dobitnik je nagrade “Dositej Obradović”. Nastupao je sa vodećim profesionalnim orkestrima i sastavima u Srbiji, kao što su Simfonijski orkestar RTS, Beogradska filharmonija, Orkestar Opere Narodnog Pozorišta u Beogradu, Umetnički ansambl “Stanislav Binički”, Camerata Serbica, Gudači Sv. Đorđa itd. Trenutno je zaposlen na poziciji drugog klarineta u Simfonijskom orkestru RTS.

Svetlana Tertus (violina)

Diplomirala je na Čeljabinskoj državnoj akademiji kulture i umetnosti (Rusija). Dobila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima u Rusiji, Austriji, Ukrajini. Do 2023. godine bila je član orkestra i solistkinja Čeljabinske državne Filharmonije (Rusija). Kao solistkinja i u različitim kamernim i simfonijskim sastavima, ostvarila je nastupe na koncertima i velikim festivalima u gradovima Nemačke, Austrije, Malte, Kine, Libana, Slovenije, Arapskih Emirata. Nastupala je sa poznatima dirigentima i solistama širom sveta.

Marina Donets (klavir)

Diplomirala je na GMU im.Gnesinih i Moskovskom drzavnom konzervatorijumu Čajkovski (Rusija, Moskva). Marina je nastupala na mnogim binama Moskve sa različitim umetnicima. Radila je kao umentički saradnik na snimanju albuma Mani Rasstegajeve i Andreja Pыpina , a takođe se bavila sopstvenim projektom fortepijanskog ansambla. Dobila je brojne nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima. Sada živi u Beogradu i bavi se koncertnim i pedagoškim aktivnostima.

Galiaskarov Ilnar (perkusije)

Studirao je kod pedagoga Maksima Kloca pri učilištu Musorgskog u Sankt-Peterburgu (Rusija). Kasnije je u Moskvi sarađivao sa poznatim popularnim i džez umetnicima, kao što su Sati Kazanova, Burito, Alina Os i drugi. Trenutno živi u Beogradu, svira sa džez triom, učestvuje u različitim koncertima i bavi se pedagoškom radom.