Novi humanitarni koncert hora „The International Belgrade Singers“ u Gvarnerijusu!

HUMANITARNI KONCERT 

„THE INTERNATIONAL BELGRADE SINGERS“

Subota, 03. jun 2023. godine u 19 časova

Informacije i rezervacije:  info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

_DSC0612

Umesto ulaznice – dobrovoljan prilog.

Hor „The International Belgrade Singers“ će održati još jedan koncert u subotu, 3. juna 2022 od 19h u Ustanovi kulture Gvarnerijus. Koncert je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva su namenjena OŠ za zaštitu vida „Dragan Kovačević“.

Hor „The International Belgrade Singers“, osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor broji oko 40 članova i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, strane studente na školovanju u našoj zemlji, kao i domaće horiste i ljubitelje muzike. Repertoar hora je  raznovrstan na više jezika, a nastupali su u gotovo svim dvoranama u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Zaječaru, Tršiću, Loznici, Somboru itd.

Hor  vodi Olga Milićević, Master dirigent, asistent dirigenta RTS hora, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji.

Ponosni su na dugogodišnji humanitarni rad koji je usmeren na pomoć ustanovama koje se brinu o deci. Svi koncerti  su humanitarnog karaktera u skladu sa motom „Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo“. Pomogli su mnogim organizacijama koje brinu o deci, kao na primer, Prihvatilištu za decu, Savezu slepih, OŠ Dr. Dragan Hercog, Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, Dečjoj klinici u Sokobanjskoj, Centrima u Zvečanskoj , Dečjoj bolnici u Tiršovoj, nekoliko vrtića, itd.