Jovan Kolundžija menadžer godine u kulturi

Naš proslavljeni violinista i osnivač Guarneriusa, dobitnik je prestižnog priznanja – MENADŽER GODINE U OBLASTI KULTURE, nagrade koju u okviru tradicionalne akcije „Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu“, dodeljuje Klub privrednih novinara Srbije.

U saopštenju Kluba privrednih novinara  Srbije, navodi se da je „na predlog novinara koji prate kulturu, žiri Kluba privrednih novinara, ceneći dugogodišnji, uspešan rad Jovana Kolundžije, kao i njegovu posvećenost radu sa mladim umetnicima, dodelio maestru Kolundžiji priznanje Menadžer godine u oblasti kulture“.


Klub privrednih novinara Srbije, koji okuplja urednike i novinare vodećih privrednih redakcija u Srbiji, već trinaest godina bira najuspešnije kompanije i pojedince u vodećim privrednim delatnostima, a njihova priznanja su jedna od najuglednijih u našoj zemlji, dok su dosadašnji laureati najuspešnije kompanije i menadžeri.


Maestro Jovan Kolundžija već više od četiri decenije ostavlja značajan trag na svetskoj muzičkoj sceni, uz više od 4000 održanih koncerata u najprestižnijim salama na svim kontinentima. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja.


Pored svojih brojnih koncerata i gostovanja širom sveta, maestro veliki deo svog vremena posvećuje promovisanju i usavršavanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini, Centru lepih umetnosti Guarnerius, koji je osnovao 2001. godine i koji je do sada realizovao više od 750 umetničkih projekata, a koji je dlukom Vlade Republike Srbije, 2013. godine dobio status Ustanove kulture od nacionalnog značaja.


Prošle godine, maestro je sa velikim uspehom ostvario i važan projekat – sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom je u okviru svoje velike koncertne turneje, posetio 22 grada u Srbiji, uz koncerte i besplatne majstorske kurseve za najbolje mlade violiniste iz gradova domaćina.