SOLISTIČKI KONCERT PIJANISTE DAVUDA VESNIĆA

SOLISTIČKI KONCERT PIJANISTE DAVUDA VESNIĆA

Utorak, 23. maj 2023. godine u 20 časova

Program: J.S. Bah, L.v. Betoven, F. Šopen, A. Skrjabin

Foto_045 (1)

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta:

 info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Davud Vesnić (rođen 23.03.1999. u Novom Pazaru) je student klavira na prvoj godini master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Sviranje klavira je započeo od srednje škole. Srednjoškolsko obrazovanje klavira je počeo u Novom Pazaru u SMŠ u klasi prof. Dijane Vujović, a četvrtu godinu završio u srednjoj muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi prof. Dine Hadžiomerović.
Osnovne akademske studije je završio u klasi prof. Nataše Mitrović.
Osam godina sviranja klavira donelo mu je dobre rezulate na internacionalnim takmičenjima koja su održana 2018. godine. Osvojio je brojne nagrade od kojih su značajne na: 23. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalnom takmičenju u Smederevu (prva nagrada, 97 poena), 22. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada, 95 poena), Internacionalnom muzičkom festivalu „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičkom takmičenju (prva nagrada, laureat), „Memorijal Dušan Protić“ u Beogradu (prva nagrada), 25. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2021. (prva nagrada), Internacionalnom klavirskom natjecanju u Zagrebu 2021. (prva nagrada) kao i specijalna nagrada za izvođenje dela R.Ščedrina.
Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu ga je odlikovao specijalnom nagradom „Olga Mihajlović“ za najtalentovanijeg pijanistu 2021. godine.
Bio je učesnik masterklasova koji su držali eminentni profesori iz sveta pijanizma među kojima se ubrajaju:
Sofija Vajan (Pariz, Francuska), Kordelija Hofer-Tojč (Salcburg, Austrija), Đuzepe Albaneze (Trst, Italija), Jurij Kot (Ukrajina), Severinjo Ortiz Rej (Vigo, Španija), Nenad Kačar (Zagreb, Hrvatska), Lidija Bizjak (Pariz, Francuska), Evgenija Rubinova (Augsburg, Nemačka).
Bio je učesnik na brojnim festivalima koji su se održavali u Novom Pazaru od kojih je najznačajniji „World Music Fest Zeman“. Organizovao je koncert povodom 149. godine rođenja Sergeja Rahmanjinova, a projekat je nosio naziv „Prolećni Vesnik“, koncert je održan 1. Aprila 2022. u Novom Pazaru.
Takođe je održao i solistički koncert predviđen za humanitarne svrhe.
Samouki je kompozitor.
Svirao je i održao koncerte u galerijama i salama zadužbine Ilije M. Kolarca, Ctudentskog kulturnog centra (SKC), Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), ArtGet.