„OD MENE AZNAVURU“- PREMIJERNI BEOGRADSKI KONCERT GASANA JAMINA (Liban)

PREMIJERNO U BEOGRADU

„OD MENE AZNAVURU“

GASAN JAMIN (Ghassan Yammine Liban) 

GIJOM VINSENT, klavir (Guillaume Vincent, Francuska)

Četvrtak, 11. april 2024. godine u 20 časova RASPRODATO!

???????????????????????????????

Zbog velikog interesovanja 

DRUGI KONCERT – RASPRODATO!

Petak, 12. april 2024. godine u 20 časova

Karte po ceni od 800 dinara su u prodaji na biletarnici Gvarnerijusa (Džordža Vašingotna br. 12), radnim danima od 10-19h

Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili tel. 066-8028-368.

Libanski umetik impresivne međunarodne karijere Gasan Jamin, nakon premijernog beogradskog koncerta „Od mene Aznavuru“ (11. aprila 2024. godine), zbog velikog interesovanja publike, održaće i drugi beogradski koncert u petak, 12. aprila, s početkom u 20 časova, u sali Ustanove kulture Gvarnerijus u četvrtak,
Umetnik koji nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta i za čije se koncerte uvek traži karta više, izvešće najlepše pesme čuvenog francuskog šansonjera Šarla Aznavura, kao i svoje autorske kompozicije. Gasan Jamin nastupiće uz klavirsku saradnju nagrađivanog francuskog pijaniste Gijoma Vinsenta.

Gasan Jamin je libanski pevač, pijanista, autor i kompozitor. Osnivač je i generalni direktor Ghassan Yammine School of Arts u Libanu. Bavi se produkcijom i voditelj je televizijskog programa „Mjuzikl“ na libanskom MTV-u. Predaje na Univerzitetu Sveti Džozef u Bejrutu (USJ) i Američkom univerzitetu u Bejrutu (AUB).

Gasan je studirao pevanje kod profesorke Arakse Čekidžijan. Diplomirao je klavir, kompoziciju i muzikologiju na USEK-u (Holy Spirit University of Kaslik)u Libanu. Visoke studije klavira i kompozicije nastavio je na Muzičkom konzervatorijumu (Ecole Normale de Musique) u Parizu.

Studirao je i dramu na Libanskom univerzitetu (Fakultet likovnih umetnosti). Komponovao je muziku za klavir, za kamerni orkestar, vokalnu muziku i muziku za razne predstave.

Nastupao je u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Libanu. Držao je predavanja u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Poljskoj, Rusiji, Švedskoj i Libanu.

Predsedavao je i učestvovao u žirijima u Francuskoj, Luksemburgu, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji i Italiji.

Godine 2009, 2012, 2015, 2018. i 2022. biran je za člana Upravnog odbora francuske federacije umetničkog obrazovanja. Od 2005. godine je član Evropske asocijacije visokih konzervatorijuma.

Za svoj umetnički rad i doprinos odlikovan je Nacionalnim ordenom kedra – viteškog reda (Liban), Zlatnom medaljom časti od strane Francuske akademije umetnosti, nauke i književnosti (Francuska) kao i medaljom Predsedništva Republike (Liban).

Gijom Vinsent sa samo 13 godina upisuje Pariski konzervatorijum u klasi Žaka Ruvijea i Priske Benoa. Nastavio je usavršavanje klavira kod Žan-Fransoa Hajsera i Mari-Žozef Žid. Sa 18 godina dobio je zvanje magistra klavira, kao i nagradu Harmoni. Od 2018. do 2020. Gijom je studirao na Queen Elisabeth Music Chapel of Belgium u klasi Luija Lortija. Između 2020. i 2022. studirao je kod Avedisa Kojumdžijana na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Dobitnik je brojnih nagrada: Drouet-Bourgois nagrade, prve nagrade na takmičenju „Mladi koncertni umetnici” u Lajpcigu, nagrade Akademije Ravel i Prix des Mélomanes Côte Sud u Sen Žan de Lizu, treće velike nagrade na takmičenju Long – Tibo, nagrade SACEM, nagrade fondacije Lakroa i nagrada Francuskog nacionalnog orkestra, prve nagrade na takmičenju Adelia Alieva i ADAMI Classical Revelation, nagrade Safran fondacije za muziku. Godine 2014. proglašen je za  otkriće godine u kategoriji instrumentalni solista na godišnjoj ceremoniji Victoires de la Musique, na kojoj francusko Ministarstvo kulture dodeljuje priznanja za izuzetna dostignuća u muzičkoj industriji. Nastupao je kao solista na prestižnim pozornicama kao što su Santori hol u Tokiju, Karnegi hol u Njujorku, Barbikan Hol u Londonu, Pozorište na Jelisejskim poljima, sale Pleyel i Gavo u Parizu, Palata umetnosti u Budimpešti, Katarska opera u Dohi, sale Simon Bolivar u Karakasu i St Martins-in-the-Fields u Londonu. Pored toga, sarađivao je sa orkestrima kao što su Orkestar frankfurtskog radija, Budimpeštanska filharmonija, Kanazava orkestarski ansambl, Kanagava filharmonijski orkestar, Nacionalni orkestar Bordoa, Orkestar Lamoureux, BBC simfonijski  orkestar, Katarska filharmonija i Simfonijski orkestar Simona Bolivara.