MAJSTORSKI KURS VRHUNSKOG PEDAGOGA I UMETNIKA, VIOLINISTE OLEGA POHANOVSKOG U GVARNERIJUSU!

Majstorski kurs vrhunskog pedagoga i umetnika, violiniste Olega Pohanovskog u Gvarnerijusu!

Subota, 01. jun 2024. od 12 do 18 časova

Dodatne informacije i prijave na: info@guarnerius.rs

OLEG POHANOVSKI (Kanada)

d0edeab6-fdd6-4e6e-9f46-a9a951a3d446

Ruski Paganini“

 „Brilijantan“

„Fantastičan

„Nesvakidašnji

„Izuzetan violinista

Kanadski violinista ruskog porekla Oleg Pohanovski oličenje je virtuoznosti i jedan od najboljih violinista današnjice. Održao je više od 2000 koncerata kao solista i kamerni muzičar, ovenčan je brojnim nagradama, priznanjima i pohvalama kritike. Kritičari ga često porede s legendarnim Paganinijem, hvaleći njegovo izvođenje kao „briljantno”, „fenomenalno”, „izvanredno”… Pohanovski je i pijanista, aranžer i muzički pedagog. Tokom svoje impresivne karijere aranžirao je više od 200 komada za različite instrumente, uključujući violinu i klavir.

Izuzetna posvećenost i izvanredna tehnika sviranja donele su mu glavne nagrade na deset prestižnih međunarodnih violinskih takmičenja, poput Premio Paganini u Đenovi, Pablo Sarasate u Pamploni i Sheveningen u Holandiji. Godine 2022. osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju Grand Maestro i platinastu medalju na Međunarodnom muzičkom takmičenju Triniti.

Pohanovski je član klavirskog trija Borealis, sa violončelistkinjom Minom Rouz Čang i pijanistkinjom Džudit Keler Sibert. Takođe, veoma je angažovan i kao pedagog i trenutno je profesor violine na Univerzitetu Manitoba (Vinipeg, Kanada).

Nedavno je snimio novi CD pod nazivom „Homage to a Golden Age of Violin Playing“ za izdavačku kuću Sheva iz Londona, Engleska:

https://vvv.paipal.com/instantcommerce/checkout/P36CMP4CR95DV

Duboko divljenje prema muzičkim velikanima Jaši Hajfecu, Jozefu Hofmanu, Arturu Rubinštajnu, Nejtanu Milštajnu, Fricu Krajsleru i drugima, prepoznaje se u njegovom emotivnom, strastvenom stilu sviranja.

Energetično izvođenje Pohanovskog karakteriše iskonski iskrena strast prema muzici. Hitro, ozbiljno i iskreno – sve reči koje prikladno opisuju nastup Olega Pohanovskog“.

(Gvenda Nemerofski, Vinnipeg Free Press)