KONCERT UČENIKA VIOLINE ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE IZ ĆUPRIJE – KLASA PROF. BOŽIDARA RADOSAVLJEVIĆA

KONCERT UČENIKA VIOLINE ŠKOLE ZA MUZIČKE TALENTE IZ ĆUPRIJE!  

Klasa prof. Božidara Radosavljevića

Nastupaju: 

Danica Vukelić, Jelena Tripković, Arif Kobilić

Božidar

Umetnička saradnja prof. Katarina Nikolić

Program: F. Mendelson, J. Suk, L. Špor, R. Vagner, Gluk – Krajsler, A. Vijetan, K. Sinding

Ponedeljak, 15. april 2024. godine u 19 časova

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Danica Vukelić rođena je 07.05.2009. u Beogradu.
Sa šest godina muzičko obrazovanje započinje u Osnovnoj muzičkoj školi “Vladimir Đorđević“ u Beogradu, u klasi prof. Zorana Ilića. Od svoje osme godine nastupa na takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu. Septembra 2022. muzičko obrazovanje nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića. Dobitnik je brojnih najviših nagrada na takmičenjima, kao što su:
Republičko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, “Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima, Otvoreno školsko takmičenje gudača “Vladimir Đorđević“ u Beogradu, “Mladi virtuoz“ u Beogradu… Osim solististički, uspešno nastupa i u ansamblima kamerne muzike. Sarađivala je sa Dečijom filharmonijom.

Arif Kobilić rođen je 29.12.2007. u Travniku. Muzičko obrazovanje započinje sa nepunih osam godina u Muzičkoj školi u Travniku, u klasi prof. Ljiljane Marić. Tokom prve tri godine sviranja ostvario je nekoliko visokih nagrada, od kojih se izdvajaju prve nagrade na sledećim takmičenjima: Otvoreno Federalno takmičenje učenika i studenata u Čitluku (2017.); Internacionalni festival muzike “Primavera“ u Bijeljini (2018.). Sa deset godina nastupa kao solista sa Simfonijskim orketrom ‘Mostar’ u Mostaru. Od septembra 2018. nastavlja muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju prve nagrade na sledećim takmičeima (hronološki): Međunarodno takmičenje “Art of Strings“ u Kragujevcu (2018.), Otvoreno školsko takmičenje gudača “Vladimir Đorđević“ u Beogradu (2019.), Festival gudača “Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici (2019.), Međunarodno takmičenje mladih violinista “Krežma“ u Vinkovcima, u Hrvatskoj (2019.), Republičko takmičenje zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu (2021. i 2023.), “Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima (2022. i 2023.). Ostvario je značajne nastupe u Velikoj sali Zadužbine Kolarca, Galeriji SANU, Narodnom muzeju Srbije, Centru lepih umetnosti “Gvarnerijus“… Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih profesora Marije Misite (FMU), Marka Josifoskog (FMU), Violete Smailović – Huart,(Francuska), sarađivao je sa gitaristom Johanom Šmitom (Švajcarska), pijanistkinjom Nur Ajadi (Francuska), dirigentom Nikolinom Nikom Kovačević…

Jelena Tripković rođena je 16.12.2009. u Ćupriji. Prve muzičke korake započinje u dečijem horu sa pet godina. Sa šest godina počinje da stiče muzičko obrazovanje na violini u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Božidara Radosavljevića. Sa sedam godina počinje da nastupa na koncertima, a sa osam i na takmičenjima. Ostvarila je značajne nastupe u Velikoj sali Zadužbine Kolarca, Narodnom muzeju Srbije, Centru lepih umetnosti “Gvarnerijus“. Osvojila je najviše nagrade na sledećim takmičenjima: Republičko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola u Beogradu, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu, “Internacionalni susreti violinista“ u Sremskim Karlovcima, uz specijalnu nagradu “Ružica Kovač“, Otvoreno školsko takmičenje gudača “Vladimir Đorđević“ u Beogradu, Međunarodni festival gudača “Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici, “Art of Strings“ u Kragujevcu, Međunarodno takmičenje mladih violinista ,,Krežma“ u Vinkovcima, u Hrvatskoj… Pohađala je majstorske kurseve kod renomiranih profesora Nadežde Tokarjeve (Rusija) i Marka Josifoskog (FMU). U decembru 2023. godine je bila član (!) Simfonijskog orkestra FMU na koncertu u Velikoj sali Zadužbine Kolarca, dirigent Vesna Šouc. 
Bila je polaznik muzičkog kampa ,,ARLEMM“. U okviru zimske turneje orkestarskog kampa ,,ESYO“, dirigent Igor Koreti, bila je učesnik u ciklusu koncerata u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu i Trstu.
Ujedno – Jelena je i učenica drugog razreda solo pevanja u Muzičkoj školi “Dušan Skovran“ u Ćupriji, gde takođe osvaja brojne nagrade.

P r o g r a m

F. Mendelson: Koncert de-mol
I Allegro

J. Suk: Appassionato

Danica Vukelić
* * *

L. Špor: Koncert op.2, br.2, de-mol
I Allegro moderato

R. Vagner: Romansa

Jelena Tripković
* * *

Gluk – Krajsler: Melodija

A. Vijetan: Koncert op.37, br.5, a-mol
I Allegro non troppo

K. Sinding: Presto

Arif Kobilić