Koncert trija „TERRA“

KONCERT

Trio „TERRA“

Ksenija Božilović, klavir
Milica Jončić, flauta
Nebojša Đurić, klarinet
05da3742-1620-4921-8613-f9afbf1d797f
Subota. 16. mart 2024. godine u 20 časova
Program: L.v Betoven, F. Dopler, R. Mučinski, R. Piterson
Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Milica Jončić   rođena 1997. godine započinje svoje školovanje u Ćupriji u klasi prof. Ivana Ristića. Svoje dalje muzičko obrazovanje nastavlja u klasi prof. Ljubomira Dimitrijevića, u Beogradu, gde i diplomira. Godine 2015. započinje studije u Novom Sadu u klasi prof. Laure Levai-Aksin. Osnovne akademske studije završava 2019. godine. Tokom školovanja stiče priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su najvažnija: druga nagrada na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ 2014. godine u Beogradu, laureat na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u kategoriji D 2015. godine u Beogradu. Takođe, kao član različitih kamernih sastava osvaja nagrade na domaćim takmičenja od kojih bi istakla laureat na FIB-u održano 2017. godine. Kao solista i član mnogobrojnih kamernih sastava nastupala je u mnogim gradovima Srbije. Održala je resitale u galerijama SANU, ARTGET kao i u atrijumu Narodnog muzeja i muzeju Narodnog pozorišta. Kao član omladinskog evropskog orkestra ESYO nastupala u Sloveniji i Italiji pod upravom maestra Igora Corettia Kureta. Pohađa masterklasove eminentnih flautista tokom svog školovanja.

Nebojša Đurić je klarinetista iz Sombora koji je završio školovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Nikole Srdića. U toku svoje klarinetističke karijere svirao je u mjuziklu Vojvođanska rapsodija u Novosadskom SNP-u kao i na mnogobrojnim koncertima duvačke katedre, akademskog orkestra, u projektima van akademije, u mešovitim sastavima, a u četvrtoj godini studija nastupa kao deo orkestra projekta CEMAN organizovanog od strane muzičkih akademija u Novom Sadu i Trstu i iste godine osvaja prvo mesto na Međunarodnom takmičenju klarinetista u Požarevcu. Bavi se horskim pevanjem u raznim sastavima od kojih se ističu nastupi sa Novosadskim kamernim horom i ansamblom ,,Mušket“ iz Novog Sada, kao i vokalnim ansamblom Musica Viva iz Sombora. Trenutno radi kao nastavnik instrumenta u osnovnoj muzičkoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Loznici, a pored muzike se bavi ilustrovanjem i za sada iza sebe ima jednu ilustrovanu knjigu bajki pod nazivom ,,Kako rastu krila“ autorke Tamare Senić.

Ksenija Božilović, srpska pijanistkinja, rođena je 1995 godine u Leskovcu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Leskovcu, u klasi profesorke Nadice Damadzić i Vladimira Veljovića. Godine 2014. upisala je fakultet na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesorke Biljane Gorunović. U toku studija učestvovala je na mnogim festivalima, kao što su Kawai festival u Novom Sadu i Bačka Palanka International Piano Festival. U toku školovanja osvojila je brojne nagrade, od kojih je najistaknutija nagrada na prvom festivalu muzike Vasilija Mokranjca, gde je osvojila prvu nagradu. Master studije završila je u Novom Sadu, posle čega postaje stipendista internacionalnog fakulteta u Kini College of Chinese and ASEAN Arts u Čengdu-u, kod austrijskog profesora i pijaniste Patrika Lehnera. Tokom studija u Kini nastupa na brojnim koncertima kao solista i kamerni muzičar, promovišući srpsku muziku i srpske kompozitore. Svoju izvođačku praksu obogatila je nastupom uz kamerni orkestar Amoroso, sa kojim je dva puta nastupila kao solista. Sarađivala je sa mnogim renomiranim profesorima i pijanistima kao što su Mauricy Martin, Russel Hirshfield, Aleksandar Serdar, Vladimir Milošević… Svoju pedagošku karijeru započela je radom u osnovnoj muzičkoj školi Petar Konjović u Bečeju, gde je sa svojim učenicima osvojila brojne prve nagrade na takmičenjima u Srbiji. Nakon rada u Bečeju, postaje profesor i korepetitor u školi Josif Slavenski u Novom Sadu. Kao korepetiror dobija specijalnu nagradu za najboljeg korepetitora na takmičenju mladih flautista u Valjevu.