KONCERT PIJANISTE SEVERINA FILIPOVIĆA!

KONCERT

SEVERIN FILIPOVIĆ, klavir

480

Petak, 22. septembar 2023. godine u 20 časova

Program: J. S. Bah, S. Frank, M. Ravel, A. Skrjabin

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Severin Filipović je rođen 1992. godine u Makarskoj (Hrvatska). Počeo je učiti klavir sa šest godina u Muzičkoj školi Makarska te u istoj školi stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi Olge Račić, prof. Za vreme srednjoškolskog obrazovanja, sarađivao je s Međunarodnim orkestrom mladih muzičara (“International Youth Orchestra“ – Neumarkt) i svirao s Dubrovačkom filharmonijom. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Lidije Stanković, a Master studije završava na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu (“Koninklijk Conservatorium Brussel“) u klasi red.prof. Aleksandra Madžara. Trenutno završava postdiplomska studije Umetničkog usavršavanja u Zagrebu u klasi red.prof. Đorđa Stanettija. Dobitnik je nagrade iz fonda “Jelena Pavlović“ za najboljeg studenta klavira Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu za 2016. godinu.

Osvajao je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, uključujući prvu nagradu na “18. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista“ – Šabac (Srbija), prva nagrada na Državnom takmičenju kamernih sastava 2015. godine u Beogradu (klavirski duo), prva  nagrada na “23. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista“ – Šabac, učešće u polufinalu takmičenja ‘’Jeunesses musicales’’ 2014. i 2019. godine u Beogradu, te dobitnik prve nagrade i „Grand Prix“ nagrade na „6. Međunarodnom pijanističkom takmičenju“ u Smederevu.

Sarađivao je i pohađao majstorske kurseve kod mnogih renomiranih profesora i pedagoga kao što su Arbo Valdma, Aleksandar Madžar, Jacques Rouvier, Ruben Dalibaltayan, Amy Lin, Michael Uhde, Boris Kraljević…

Program:

J. S. Bach – Preludijum i fuga u f – molu WTC I
C. Franck – Preludijum, fuga i varijacija op.18
M. Ravel – Ondine (Gaspard de la Nuit)
A. Skrjabin – 24 Prelida op.11