KONCERT KLASIČNE MEDITATIVNE MUZIKE – Klavirski kvartet Shamita – Bhoiravi – Dohai – Vapushtara

KONCERT KLASIČNE MEDITATIVNE MUZIKE

Klavirski kvartet Shamita – Bhoiravi – Dohai – Vapushtara

?????????????

Dohai Stephan Achenbach (violina), Austrija

Shamita Achenbach König (violončelo), Austrija

Bhoiravi Achenbah (violina), Austrija

Vapushtara Matthijs Jongepier (klavir), Holandija

Sreda, 20. mart 2024. godine u 20 časova

Program: Šri Činmoj

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Posetioce Gvarnerijusa očekuje muzika Maestra Šri Činmoja u izvođenju vrhunskih muzičara! Izvanredan kvartet koji čine troje profesionalnih gudača iz Austrije i pijanista iz Holandije, na impresivan način predstavljaju muziku Maestra Šri Činmoja (1931-2007). Dohai, Shamita i Bhoiravi Achenbah-König, koji takođe nastupaju u Bečkom Radio Simfonijskim Orkestru i u Bečkom Simfonijskom Orkestru, sviraju Šri Činmojeve meditativne i dinamične melodije na violončelu i violini uz bogatu pratnju sjajnog pijaniste, Vapushtare Jongepier iz Holandije. Kompozicije plodnog kompozitora i izvođača, Maestra Šri Činmoja, nalaze se među najlepšim delima savremene kontemplativne muzike.

O MUZICI ŠRI ČINMOJA

“Šri Činmojevo veličanstveno duhovno majstorstvo putem muzike razotkriva beskrajno prostranstvo univerzuma kao intimno svetilište duše. To je živuća kontramelodija besmrtnom bezvučnom zvuku koji prebiva u svima nama.”  Časopis “Free Spirit” SAD

“Vaš život je neprestana reka žive inspiracije i posvećivanja trijumfu ljudskosti.” Jehudi Menjuhin

“Kakva moć prebiva u muzici ovog čoveka. Moja muzička senzibilnost je duboko impresionirana!” Maestro Leonard Bernštajn

Kvartet Shamita-Dohai-Bhoiravi-Vapushtara prikazuje muziku kao moćno sredstvo za preobražaj ljudske svesti. Članovi kvarteta su austrijski umetnici Dohai Stephan Achenbach (violina), Shamita Achenbach König (violončelo), Bhoiravi Achenbah (violina) i Vapushtara Matthijs Jongepier iz Holandije. Shamita osvaja publiku svojim izražajnim nastupom na violončelu, dok Dohai i Bhoiravi prenose fanstastičnu tapiseriju i igru melodija na dve violine. Vapushtara, sa druge strane, evocira očaravajuće zvuke klavira, udišući život u kompozicije Maestra Šri Činmoja.

Kao plodni književnik i pesnik, slikar, sportista i muzičar, Šri Činmoj je davao oblik svom umetničkom izrazu i svojoj kreativnosti koja je spontano izvirala iz unutrašnjeg života molitve i meditacije. Šri Činmoj je tokom života održao približno 800 koncerata posvećenih miru u prestižnim salama širom sveta, kao što su Rojal Albert Hol u Londonu, Njujorški Karnegi Hol, Nipon Budokan uTokiju i Sidnejska Opera. Tokom njegovih koncerata molitvene i meditativne muzike, Šri Činmoj je težio da ponudi publici direktan doživljaj unutrašnjeg mira.