Koncert grčke pijanistkinje ERATO ALAKIOZIDOU – „TIHI PEJZAŽI“ (Silent Landscapes)

TIHI PEJZAŽI“

(SILENT LANDSCAPES)

ERATO ALAKIOZIDOU, klavir (Grčka)

Program: Klavirske minijature inspirisane Mediteranom /Kompozitori iz Portugala, Španije, Italije i Grčke

(Dela sa novog CD izdanja „Silent Landscapes” i CD-a „In Blue and White”)

Subota, 25. mart 2023. godine u 20 časova

322304792_508592294718544_4601729378589293329_n

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta

info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Erato Alakiozidou pripada generaciji umetnika usmerenih na promociju savremenog muzičkog repertoara. Od 2000. godine aktivno je angažovana na izvođačkim ili snimateljskim projektima usredsređenim na dela grčkih kompozitora 20. i 21. veka. Ugledni grčki i strani kompozitori posvetili su Erato dela, koja je potom premijerno predstavila na više od 150 svetskih nastupa. Njen repertoar obuhvata širok spektar klasične i savremene muzike.

Pored premijernih izvođenja dela grčkih kompozitora, Erato nastavlja da igra odlučujuću ulogu u organizovanju novih muzičkih inicijativa u Grčkoj. Nakon osnovnih studija u rodnoj zemlji, usavršavanje je nastavila u Belgiji, Nemačkoj i Švajcarskoj, kod eminentnih umetnika i pedagoga kao što su Roberto Sidon, Julia i Konstantin Ganev, Nikolas Astrinidis.

Grčki i međunarodni muzički kritičari hvalili su njenu celokupnu umetničku aktivnost, a nagrađena je i nagradom Grčke unije pozorišnih i muzičkih kritičara.

Erato je snimala za Protasis Productions, Subvais Music, Ankh Productions i Odradek Records (od 2017). Silent Landscapes je njen prvi projekat sa DaVinci Records.

Erato je angažovana u različitim oblastima savremenog stvaralaštva: savremeno muzičko izvođenje, repertoarsko istraživanje tematskih celina, obrazovni programi, istraživanja, pedagoški projekti, montaža, pisanje eseja i umetničko planiranje-produkcija-menadžment. Poslednjih godina svoje interesovanje usmerava na repertoar kamerne muzike savremenih kompozitora.

Erato živi u Solunu, u Grčkoj, često putuje i nastupa na koncertima, festivalima, muzičkim projektima i takmičenjima širom sveta.

https://www.eratoalakiozidou.com/