KONCERT – ANTONIO ŠARIĆ, violina

KONCERT

ANTONIO ŠARIĆ, violina

Mina Krasić, klavir
Gost koncerta: Lazar Mutavdžić, violina

_DSC5006 (1)

Sreda, 08. novembar 2023. godine u 20 časova

Program: F. Fjorilo, F. Mendelson, F. Ris, D. Pejačević, F. Krežma, B. Martinu

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Antonio Šarić je rođen 10. juna 2010. godine u Mostaru. Violinu je počeo da uči sa sedam godina i trenutno pohađa VI razred Muzičke škole I i II stupnja u Mostaru u klasi prof. Ane Pranjković. Do sada je imao veći broj zapaženih nastupa, a dobitnik je preko 30 prvih nagrada na raznim međunarodnim takmičenjima.

Najznačajnije nagrade su: „Mladi virtouzi“ Hrvatska, „Sonus op. 7″ Hrvatska, gde je osvojio laureat čitavog takmičenja, zatim „Franjo Krežma“ Hrvatska, „Ars Nova“ Italija, „Guarneri fest“ Srbija, „Daleki akordi“ Hrvatska, „Talents of Europe“ Španija, „Polyhimnia“ Makedonija, „Oskar Rieding“ Slovenija i mnoge druge.

Ostvario je i nekoliko istaknutih nastupa kao solista na koncertima sa Simfonijskim orkestrom Mostar. U decembru 2022. godine je uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar izveo Vivaldijev ciklus Četiri godišnja doba. Kao solista je nastupao i sa kamernim ansamblom „13 gudača“ iz Beograda na „Guarneri festu“ u Srbiji, sa Sarajevskim gradskim orkestrom na festivalu Orfej u Sarajevu, te sa orkestrom Srednje muzičke škole „Pavla Markovca“ u Zagrebu.

Redovno pohađa seminare i majstorske radionice kod uvaženih pedagoga i violinista kao što su: Leonid Sorokow, Jovan Bogosavljević, Stefan Milenković, Victor Abramian, Marija Rajković,  Nenad Merle, Violeta Smailović-Huart, Goran Končar, Ivan Otašević, Yeonju Jeong i drugi.

Program:

F. Fiorillio: Caprice br. 28

F. Mendelssohn: Koncert za violinu i orkestar u e-mollu, op. 64, Allegro molto appassionato

F. Ries: Perpetuum mobile op. 34, br. 5

D. Pejačević: Romanca, op. 22

F. Krežma: Scherzino

B. Martinu: Impromptu H166, Poco allegro