„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – PIJANISTIČKI RESITALI ANĐELE DINIĆ i MLADENA MAKSOVIĆA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

ANĐELA DINIĆ, klavir

MLADEN MAKSOVIĆ, klavir

Petak, 18. decembar, 2020. u 15:30 časova

Program: Đ. Ligeti, F. Šopen, V. A. Mocart, M. Ravel, F. List

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Anđela Dinić (Beograd, 2001) završila je SMŠ „Stanković“ u Beogradu, kao đak generacije, u klasi prof. Ivane Jasić. Trenutno je student IV godine OAS na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković; najmlađi je student na svojoj godini.

Dobitnica je prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola (2015, 2017), Međunarodno takmičenje Petar Konjović u Beogradu, Međunarodno pijanističko takmičenje u Smederevu (2014, 2015, 2016, 2017; specijalne nagrade za izvođenje dela F. Šopena 2016, 2017), Međunarodno klavirsko takmičenje Janez Matičič 2018 u Ljubljani (zlatna plaketa), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu 2019 (prva nagrada i laureat svih starijih kategorija) i Memorijal Matusja Blum 2019 u Sarajevu (laureat).

Kao solista, Anđela je nastupala u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Beogradskoj filharmoniji, na Belom dvoru, u Skupštini grada, SKC-u, Narodnom pozorištu, Galeriji Kolarca, Narodnoj biblioteci, Ruskom domu, DKC-u, galeriji Artget, Gvarnerijusu, Italijanskom centru za kulturu, sali MŠ „Stanković“, gde je održala i dva solistička koncerta…
Nedavno je održala poluresital u Skupštini grada Beograda, povodom 9. Beogradskog Šopen Festa.
Više puta je gostovala u mnogim televizijskim i radio emisijama (RTS, Pink, Studio B, RTS Satelit, Radio Beograd).
Pored studija klavira na muzičkoj akademiji, intenzivno se bavi komponovanjem, pevanjem…

Mladen Maksović rođen je 2000. godine u Smederevu. Niže i srednje muzičko obrazovanje stekao je u MŠ „Kosta Manojlović“ u Smederevu, u klasi prof. Branislave Ranitović. Trenutno je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković. Tokom školovanja, osvajao je nekoliko nagrada na klavirskim takmičenjima, od kojih se izdvajaju: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije – dve druge nagrade 2015. i 2017. i prva nagrada 2019. godine, druga nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2018. godine, kao i druga nagrada na takmičenju „Città di San Donà di Piave“ 2017. godine.