„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – DUO „MAMORI-TAI“

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

DUO „MAMORI-TAI“

Disa Anđelković, flauta

Korana Čiča-Potkonjak, harfa

Četvrtak, 21. oktobar 2021. godine u 19 časova

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

DUO „MAMORI-TAI“, Disa Anđelković – flauta i Korana Čiča-Potkonjak – harfa, osnovan je u oktobru 2020.godine kao studentski duo u klasi redovnog profesora mr Maje Smiljanić Radić.

Prvi nastup su imali na koncertu najboljih kamernih ansambala katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti, održanom 8.februara 2021.godine u Studentskom kulturnom centru Beograda. U aprilu 2021.godine, svirali su na koncertu katedre za kamernu muziku odražanom u Kolarčevoj zadužbini.
Ostvarili su izuzetnu saradnju i žele da svoje zajedničko sviranje podele sa što većim brojem slušaoca i na taj način da prošire interesovanje za zvucima flaute i harfe.

Korana Čiča-Potkonjak, harfa, rođena 2000. godine u Beogradu, sada, student druge godine osnovnih akademskih studija harfe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Osnovnu muzičku školu završava u klasi prof. Marije Đurđević Pavlović. Uporedo pohađa i OŠ „Josif Pančić“, gde je bila nosilac „Vukove diplome“. Posle završene osvnovne škole nastavlja svoje školovanje i paralelno završava srednju muzičku školu „Vatroslav Lisinski“ – vokalno-instrumentalni smer i XIII beogradsku gimnaziju – prirodno-matematički smer. Godine 2019. upisuje harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora dr umetnosti – Milene Stanišić i završava prvu godinu osnovnih studija sa prosekom 10.00. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, domaćim i međunarodnim. Primetan uspeh je postigla na Vojvođanskom festivalu – LAUREAT za Osnovnu muzičku školu 2015, I nagradu 2016. i I nagradu 2019. godine, Republičkom takmičenju – III nagrada 2009. i III nagrada 2018. i Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ – III nagrada 2011. i III nagrada 2017. godine kao i prve nagrade na Memorijalu „Dušan Protić“ 2011., 2014., 2015. i 2017. godine.

Kao solista, neka od značajnijih mesta gde je svirala jesu Kolarčeva zadužbina, Studentski kulturni centar, Muzej pozorišne umetnosti, Teatar na brdu, Ustanova Kulture Palilula, Kulturni centar Čukarice, Galerija `73 i Biblioteka OŠ „Josif Pančić“. Pored javnih nastupa, bila je član parlamenta u OŠ „Josif Pančić“ i XIII beogradskoj gimnaziji, a danas je aktivni član parlamenta Fakulteta muzičke umetnosti kao i član parlamenta Univerziteta umetnosti u Beogradu. Takođe, član je Saveta Fakulteta muzičke umetnosti i član Senata Univerziteta umetnosti. Dobitnica je „Dositeja nagrade“ za 2018. i 2019.godinu i učestvovala je u humanitarnoj akciji „Srednjoškolci srednjoškolcima“. Pohađala je master klasove (majstorske radionice) kod renomiranih profesora harfe : Jon Iva-Rončea i Maria Bildea (Rumunija), Anžela Mađarova, Tomina Parvanova i Garbijela Garsija (Bugarska), Rita Konstanci (SAD), Katerina Kicu (Grčka), Diana Grubišić-Ćiković (Hrvatska) i Željka Sponza (Srbija). Polaznica je studentskog preduzetničkog kampa „Muzika – ovde i sada“ projekta DEMUZIS.

Disa Anđelković, flauta, rođen 2000.godine u Rusiji, Toljati, sada student treće godine osnovnih akademskih studija flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Završava osnovnu i srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” u klasi profesorke Tijane Krstić. Paralelno završava srednju muzičku školu “Vatroslav Lisinski”-teoretski smer. i 2018. upisuje flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora mr Miomira Simonovića.
Učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima. Zapažen uspeh je postigao na Republičkom takmičenju – II nagrada 2017.godine, Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ – III nagrada 2017, 2018, 2019. i 2020. godine, Međunarodnom susretu flautista “Tahir Kulenović” – II nagrada 2017, 2018, 2019, 2020. i 2021. godine kao i na “Zemun International Music Competition”- I nagrada 2021. godine.
Kao solista i kao član kamernih sastava, značajna mesta gde je svirao jesu Kolarčeva zadužbina, Studentski kulturni centar, Ustanova kulture Parobrod, Galerija Artget, Kulturni centar Čukarice. Pohađao je master klasove (majstorske radionice) kod renomiranih profesora flaute: Mateja Zupana (Slovenija) i Dejana Gavrića (Nemačka).