„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – koncert gitariste BORISA POPOVIĆA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

BORIS POPOVIĆ, gitara

Subota, 27. novembar 2021. godine u 19 časova

Program: V. Valton, A. Hose, A. Tansman

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

Boris Popović je rođen 16.08.2000. godine u Banja Luci. U školskoj 2018/19 godini završava svoje srednjoškolsko obrazovanje u muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banja Luci u klasi profesorice Ljiljane Milić u čijoj klasi je završio i Osnovnu muzičku školu. Usavršavao se kod eminentnih gitarista, među kojima su: Zoran Krajišnik, Anders Miolin, Gabriel Bianco, Srđan Tošić, Paolo Pegoraro, Pepe Romero, Sergio Assad, Lukasz Kuropaczewski,…

Učestvovao je na preko deset međunarodnih i republičkih takmičenja na kojima je ostvario zapažene rezultate. Neke od najznačajnijih nagrada su: drugo mjesto (prvo nije dodijeljeno) na Sarajevo Internacional Guitar Festu 2019. godine u kategoriji do 22 godine; četvrto mjesto u finalnoj etapi na Guitar Art Festival – u u Beogradu; treće mjesto na Zagreb Guitar Festu 2017. godine; treće mjesto na Guitar United Fest – u u Istočnom Sarajevu 2017. godine; Druga nagrada na Omiš guitar Festu 2017 godine; Specijalna nagrada na Republičkom takmičenju 2016 i 2014 godine.

Tokom školovanja je imao tri solistička koncerta u Banja Luci, te je učestvovao na brojnim nastupima i koncertima kako u zemlji tako i inostranstvu.

Svoje školovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića.