„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – IVA VUKOVIĆ, klavir

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

IVA VUKOVIĆ, klavir

Petak, 05. novembar 2021. godine u 19 časova

Program: F. Mendelson, F. Šopen, S. Prokofjev

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

 

Iva Vuković rođena je 2000.godine u Čačku. Sa 4 godine počela je da svira klavir u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, u klasi profesorke Magdalene Popović. Svoje dalje školovanje nastavlja u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu, u klasi profesorke Natalije Tomić. Srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, u klasi profesorke Vesne Janjić. Trenutno je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara.
Dobitnica je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U svoje najveće uspehe ubraja: 100 poena na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, specijalnu nagradu za najperspektivnijeg pijanistu na međunarodnom takmičenju u Radovljicama (Slovenija), laureate na međunarodnim takmičenjima: u Stokholmu (Švedska), „Banjalučki bijenale“ (Banja Luka), Davorin Jenko (Beograd), takmičenje mladih pijanista u Šapcu, kao i više puta na takmičenjima u Smederevu, Kragujevcu, Aranđelovcu. Proglašena je za najuspešnijeg učesnika 56. i 58. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. Dva puta je dobitnik prve nagrade na takmičenju „Petar Konjović“, kao i nagrada na takmičenjima mladih pijanista u Sankt Peterburgu (Rusija), Festivalu slovenske muzike (Beograd) i mnogim drugim.
Iva je takođe aktivna i na polju kamerne muzike i sa ansamblom Trio P Piccolo, u klasi profesora Nemanje Stankovića, osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu.
U decembru 2019. godine Iva je dobila specijalnu nagradu grada Čačka i proglašena je za najuspešnijeg studenta u prethodnoj školskoj godini. Takođe je dobitnica nagrade “Olga Mihajlović”, koju je dobila od strane Fakulteta muzičke umetnosti kao najtalentovaniji student klavira u 2020/2021. godini. Pohađala je seminare kod mnogih renomiranih profesora: Jurij Kot (Ukrajina), Boris Kraljević (Crna Gora), Valerij Sigaljevič (Rusija/Francuska), Arabel Moraguez (Španija)…
Do danas je održala četiri solistička koncerta: jedan u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, dva koncerta u rodnom Čačku i jedan u Novom Sadu (Isidor Bajić Piano Memorial). Posebno bi izdvojila koncert u okviru devetog Šopen Festa u Beogradu, oktobra 2020. godine, koji se održao u Skupštini grada Beograda.
Kao solista je nastupala u svim značajnijim salama Srbije: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u Beogradu, Beogradska filharmonija, Studentski kulturni centar, galerija Artget itd…