„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – DAVUD VESNIĆ, KLAVIR

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

DAVUD VESNIĆ, klavir

Gošća koncerta: Kristina Dalea, klavir

Utorak, 29. decembar, 2020. u 16 časova

Program: R. Ščedrin, A. Skrjabin, I. Albenis, F. List

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Davud Vesnić (rođen 23.03.1999. u Novom Pazaru) je student klavira na trećoj godini OAS na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Sviranje klavira je počeo od srednje škole, a završio je osnovnu muzičku školu gitare.
Srednjoškolsko obrazovanje klavira je počeo u Novom Pazaru u SMŠ u klasi prof. Dijane Vujović, a četvrtu godinu je završio u SMŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi prof. Dine Hadžiomerović.
Za svega šest godina sviranja klavira ostvario je brojne rezulate na internacionalnim takmičenjima koja su održana 2018. godine. Osvojio je brojne nagrade od kojih su značajne na: 23. Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalno takmičenje u Smederevu (prva nagrada, 97 poena), 22. Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada, 95 poena), Internacionalni muzički festival „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičko takmičenje (prva nagrada, laureat), „Memorijal Dušan Protić“ u Beogradu (prva nagrada).
Bio je učesnik masterklasova koji su držali eminentni profesori iz sveta pijanizma među kojima se ubrajaju: Sofija Vajan (Pariz, Francuska), Kordelija Hofer-Tojč (Salcburg, Austrija), Đuzepe Albaneze (Trst, Italija), Severinjo Ortiz Rej (Vigo, Španija), Nenad Kačar (Zagreb, Hrvatska), Lidija Bizjak (Pariz, Francuska).
Bio je učesnik na brojnim festivalima koji su se održavali u Novom Pazaru od kojih su najznačajniji „World Music Fest Zeman”, FSM (Festival stvaralaštva mladih) i mnogi drugi. Svoj talenat iskazuje i kroz komponovanje klasične i džez muzike, glumu, besedništvo, solo pevanje, voditeljstvo.
Svirao je u sali Beogradske filharmonije, zadužbini Ilije M. Kolarca, CKC, SANU, ArtGet.