„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – UNA MILJUŠ, klavir

OBAVEŠTAVAMO VAS DA JE KONCERT OTKAZAN ZBOG NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

HVALA VAM NA RAZUMEVANJU.

VAŠ GVARNERIJUS

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

UNA MILJUŠ, klavir

Sreda, 20. decembar 2023. godine u 20 časova

Program: J. S. Bah, J. Hajdn, F. List, F. Šopen

IMG-7516

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

??????????????????????????

Una Miljuš rođena je 30. Juna 2005. godine u Novom Sadu. Klavir je počela da uči sa sedam godina, a već naredne godine održala je svoj prvi solistički koncert. U roku od tri godine završila je nižu muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Beogradu u klasi prof. Ivane Todorović. Srednju školu upisala je sa jedanaest godina u klasi prof. Radojke Ivanović, a 2020. završava četvrtu godinu u klasi prof. Dine Hadžiomerović. Sa samo četrnaest godina upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Miloša Mihajlovića.
Una Miljuš je jedna od najtalentovanijih mlađih srpskih pijanistkinja o čemu svedoče brojni nastupi u velikim koncertnim dvoranama širom Srbije i Evrope (Rusija, Češka, Poljska, Italija, Bugarska, Belgija, Slovenija, Hvatska, Bosna i Hercegovina), kao i izuzetan broj nagrada sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Na prestižnim takmičenjima mladih muzičara osvojila je preko pedeset prvih nagrada i više puta bila višestruki laureat međunarodnih konkursa i republičkih takmičenja na kojima je svaki put učestvovala u starijim kategorijama. Među njima se posebno ističu prve nagrade na međunarodnim takmičenjima: Citta di Gorizia (Italija, 2013), Šopenov zlatni prsten – najmlađi osvajač zlatnog sertifikata (Slovenija, 2014), Međunarodno pijanističko takmičenje u Šapcu – nagrada apsolutnog pobednika takmičenja (2014. i 2016. godine), Virtuosi per musica di Pianoforte – ujedno i specijalna nagrada za najbolje izvođenje klasične sonate (Češka, 2016), Petar Konjović (Beograd, 2016), Bela lira – (Grand prixtakmičenja – Belgorod, Rusija 2016), Festival slovenske muzike – apsolutni pobednik (Beograd, 2017, 2018. i 2020. godine), Festival slovenske muzike (Moskva, Rusija 2017. godine – Grand prix festivala), Step Towards Mastery – ujedno i specijalna nagrada žirija (Sankt Peterburg, Rusija – 2017. godine), Zemun International Competition(2018), Matusja Blum – laureat (Sarajevo, 2019), V. Sevilokhin – Grand prix celog takmičenja i specijalna nagrada za najbolje izvođenje dela španskog autora, Davorin Jenko (Beograd, Srbija – I nagrada 2019. i laureat 2020. godine), VII Međunarodno takmičenje u Smederevu – laureat svih kategorija i dobitnica nagrade „Nevena Popović“ (2020). Prve nagrade osvajala je i na domaćim takmičenjima među kojima posebno izdvaja Republička takmičenja na kojima uvek bila i laureat (2013, 2014 i 2017. godine), zatim Pijanističko takmičenje Binički (2015), Festival muzičkih škola Srbije (2015) i Smotra muzičkih talenata Srbije (Sremski Karlovci, 2015).
Stipendista je fonda za mlade talente Republike Srbije, nosilac „Zvezde Beograda“ dodeljene od strane Kancelarije za mlade Grada Beograda kao i dobitnik stipendije Ministarstva prosvete za izuzetno nadarene učenike i studente. Dodeljena joj je nagrada iz fonda „Olga Mihailović” za najtalentovanijeg studenta klavira.

Program:

J. S. Bah: Tokata u e-molu BWV 914
J. Hajdn: Sonata u Es-Duru Hob. XVI: 49
F. Šopen: Poloneza u fis-molu Op. 44
F. List: Mefisto valcer Br.1