„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – koncert pijanistkinje Dunje Beraković

1

BEOGRADSKA ZIMA 2023.

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

DUNJA BERAKOVIĆ, klavir

Gost koncerta: LJUBO DIVAC, klavir

Četvrtak, 29. decembar 2022. godine u 20 časova

Program: M. Raičković,  V. A. Mocart, J. S. Bah – F. List, F. Šopen, J. Brams

Ulaz je slobodan.

Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

logo_60x120-2

Dunja Beraković rođena je 1999. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje započela je sa nepunih šest godina u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu, svirajući u klasi prof. Olge Malević Đorđević, sa kojom je nastavila uspešnu saradnju do završetka srednje škole. Dobitnik je priznanja „Đak generacije“ za uspehe koje je postigla tokom pohađanja srednje škole. Od 2017. godine student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir u klasi prof. Nataše Mitrović. U septembru 2021. godine završila je osnovne studije sa izvandrednim uspehom (9,95). Trenutno je student master studija na istom fakultetu.
U toku pijanističke karijere ostvarila je zapažene rezultate, svirala je u mnogim renomiranim koncertnim dvoranama u Beogradu i drugim gradovima kao što su velika sala Kolarčeve zadužbine, galerija Kolarčeve zadužbine, sala Beogradske filharmonije, velika sala Studentskog kulturnog centra, Centar lepih umetnosti Gvarnerijus, galerija Artget-a, atrium Narodne biblioteke, sala muzičke škole „Stanković“ i „Mokranjac“, Barokna sala Gradske kuće u Zrenjaninu, sala Jevrejske opštine i druge.
Na poziv sa konzervatorijuma u Beču učestvovala je na koncertu u okviru međunarodnog festivala „Vienna Young Pianists“ svirajući u čuvenoj „Ehrbar“ sali 2016. godine.
Osvojila je veliki broj nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Pohađala je majstorske kurseve kod renomiranih pijanista kao što su Lidija Bizjak (Francuska), Maja Rajković (Srbija), Miloš Popović (Belgija), Natalija Trul (Rusija), Suzan Špeman (Austrija) i Evgenij Starodubčev (Rusija).
Dobitnik je nagrada Fakulteta muzičke umetnosti „Katarina Aćimović“ za najbolju interpretaciju sonate na godišnjem ispitu i „Slobodanka Milošević-Savić“ za najbolji uspeh iz glavnog predmeta u akademskoj 2020/21. godini.
Dvostruki je dobitnik stipendije Dositeja, koju dodeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije najuspešnijim studentima. Višestruko je nagrađivana od strane opštine Stara Pazova i opštine Zemun za uspehe tokom svog školovanja.
U junu 2019. godine učestvovala je u premijernom izvođenju aranžmana kompozicije Galop-marche Alberta Lavinjaka (Albert Lavignac) za 16 ruku, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine.
Trenutno je zaposlena u Osnovnoj muzičkoj školi „Teodor-Toša Andrejević“ u Rumi, kao nastavnik klavira i klavirski saradnik.