„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – TRIO „ÉTOILE“ I TRIO „P PICCOLO“

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

TRIO „ÉTOILE“

Bogdana Medenica, flauta

Natalija Kojičić, flauta

Ivana Perović, klavir

KLAVIRSKI TRIO „P PICCOLO“

Stefan Petrović, violina

Pavle Rakočević, violončelo

Iva Vuković, klavir

Četvrtak, 18. novembar 2021. godine u 19 časova

Program: A. Pjacola, D. Šostakovič

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

TRIO „ÉTOILE“

Bogdana Medenica je rođena u Beogradu, 1999. godine. Flautu je počela da svira u klasi profesorke Biljane Maćić 2007. godine, a od 2009. godine je u klasi profesorke Stanislave Vasiljević. Godine 2014. je završila Osnovnu školu “Đorđe Krstić” kao dobitnica Vukove nagrade. Uporedo je završavala osmi razred osnovne škole i prvi razred SMŠ ”Vatroslav Lisinski”. Učestvovala je na raznim takmičenjima i osvojila mnoge prve i druge nagrade: Republičko takmičenje učenika muzičkih škola Srbije, Otvoreno takmičenje „Memorijal Dušan Protić“ , Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“, Takmičenje drvenih duvača Požarevac, Takmkičenje mladih talenata „Mita Topalović“, Međunardno takmičenje „Davorin Jenko“. Godine 2017. postaje student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Kao solista nastupala je sa gudačkim orkestrom „Medikus” u Galeriji SANU, na Medicinskom fakultetu u Beogradu, u Ruskom domu, u Domu vazduhoplovstva, Domu garde na Dedinju, na institutu za Majku i dete i u opštinama Užice i Požega. Nastupala je i u Sava Centru, Kombank dvorani, u galeriji Art Get, u kući Kralja Petra, u SKC-u, u Narodnoj biblioteci, u kući Đure Jakšića, u Ustanovi kulture “Palilula”, u galeriji Progres, u MŠ “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u Galeriji 83, Galeriji Progres, u Domu kulture Pirot, u Gradskoj kući u Somboru, u Zornića kući, Galeriji 73, u MŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u muzeju Šabačkih Jevreja. Kao član kvarteta ”Opposti” nastupila je u Kolarčevoj zadužbini kao i na takmičenjima na kojima su osvojili veliki broj prvih nagrada. Kao član Orkestra gitara Dušan Trifunovuć učestvovala je na Guitar art Festivalu gde su osvojili zlatnu plaketu. Učestvovala je na muzičkim seminarima kod profesora Ljubiše Jovanovića, Emanuela Paija, Vensona Lukasa, Andreasa Adorjana, Gareta Meklirnona, Kristine Fasbender, Jubin Kima… Godine 2019. je nastupila kao član hora flauta ‘Lola klasik’ na festivalu flaute u Kini. Takođe je član Dečije filharmonije.

Ivana Perović počinje da svira klavir sa 5 godina. Prilikom upisa osnovne škole počinje da pohađa i nižu muzičku školu Stanislav Binički u klasi prof. Jelene Kilibarde. Od početka se izuzetno ističe na svim poljima muzike, osvaja brojne nagrade na medjunarodnim pijanističkim takmičenjima i festivalima. Nagrađena je na takmičenju Mala Sirena 2013. godine i učetvuje kao izvođač na SV UrbanFest-u. Sa 13 godina upisuje srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković u klasi prof. dr Dragane Ignjatović, a uporedo i prirodno-matematički smer Treće beogradske gimnazije. Pohađa majstorske kurseve renomiranih stranih profesora (Jevgenij Starodubčev, Jevgenij Sudbin), osvaja brojna priznanja iz klavira, solfeđa, instrumentalnog kontrapunkta i harmonije. Održava veliki broj solističkih i kamernih koncerata, kako u muzičkim školama u Beogradu, tako i u Studentskom kulturnom centru i Zadužbini Ilije M. Kolarca. Osvaja I nagradu na Takmičenju Mali virtuoz, I nagradu u pretkategoriji na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu, I nagradu na memorijalu Dušan Protić, I nagradu na međunarodnom takmičenju u Tivtu 2016. godine, I nagradu na takmičenju Josip Slavenski 2016. godine, II1 nagradu na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije 2017. godine, I1 nagradu na Međunarodnom festivalu slovenske muzike u Beogradu 2017. godine i dr. Dobitnik je prve nagrade na takmičenju iz instrumentalnog kontrapunkta 2017. godine, I nagrade na takmičenju iz solfeđa nekoliko godina zaredom i II nagrade na takmičenju iz harmonije 2015. godine u Beogradu. Studije upisuje na Fakultetu muzičke umetnosti 2017. godine u klasi prof. Aleksandra Šandorova

Natalija Kojičić je rođena 1999. godine u Šapcu. Osnovno muzičko obrazovanje započinje u muzičkoj školi  „Mihailo Vukdragović“ u klasi prof. Biljane Price. 2010. godine se seli u Novi Sad i nastavlja  svoje osnovno muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u klasi prof. Mirjane Grlić Grgurov. Tokom ovog peiroda osvaja mnoge nagrade od kojih su najznačajnije Prve nagrade na Medjunarodnom takmičenju „Femus“ u Subotici, „Davorin Jenko“ u Beogradu i „Takmičenje drvenih duvača“ u Požarevcu. Od 2014. godine je učenica Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u klasi prof. Mirjane Grlić Grgurov. Redovno je nastupala na koncertima kao solista, član kamernog sastava i Simfonijskog orkestra muzičke škole “ Isidor Bajić“. Tokom svog školovanja imala je dva solistička koncerta održana u Šapcu i Novom Sadu, kao i mnogoobrojne nagrade kao solista i član orkestra, od kojih su najznačajnije Prva nagrada na Medjunarodnom takmičenju „Femus“ u Subotici, Prva nagrada na Medjunarodnom takmičenju flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu i Specicijalna nagrada (1ste prijs summa cum laude) u Neerpeltu (Belgija) u kategoriji Simfonijskog orkestra. Godine 2017. upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Sarađivala je sa orkestrima kao što su Simfonijski orkestar muzičke škole „Isidor Bajić“, Simfonijski orkestar FMU, Lola klasik, Zrenjaninski duvački orkestar, Filharmonija mladih..  Kao član hora flauta „Lola klasik“ nastupala je na festivalu posvećenom flauti u Quindgao-u  (Kina).Usavršavala se kod eminentnih flautista kao što su Ljubiša Jovanović, Yubeen Kim, Vinsent Lucas, Christina Fassbender, Laura Levai Aksin, Gouoliang Han.. Stipendista je Ministarstva prosvete Republike Srbije.

KLAVIRSKI TRIO „P PICCOLO“

Trio P Piccolo oformljen je u septembru 2019. godine i čine ga Stefan Petrović (violina), Pavle Rakočević (violončelo) i Iva Vuković (klavir). Studiraju na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi profesora Nemanje Stankovića. U toku prethodne dve godine su aktivno nastupali na mnogim koncertima i u svim značajnijim salama širom Srbije (Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Studentski kulturni centar, Galerija Artget…) U septembru 2020. godine nastupali su na Festivalu kamerne muzike u Novom Sadu. Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2020). Na njihovom repertoaru se mogu čuti dela mnogih kompozitora klasične muzike.

Stefan Petrović, rođen 1999. godine. Violinu je počeo da uči sa 7 godina u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beograd u klasi profesorke Danice Kortus. Učestvovao je na velikom broju takmičenja u republici Srbiji i na međunarodnim manifstacijama violine na kojima je osvojio preko 30 prvih nagrada i laureata. Kao veoma mlad istakao se po svojim sposobnostima i talentom i time je uvek bio dostojan predstavnik sebe i škole na manifestacijama koje nisu bile takmičarskog karaktera. Nastupao više puta u renomiranim salama, kao što su Galerija i Velika sala Kolarca, SKC Beograd, Sinagoga Novi Sad, Sala Ljubljanske filharmonije, Galerija „ArtGet“, sala muzičke škole u Kielceu – Poljska, sala Madridskog konzervatorijuma – Španija kao i Katedrala u Milanu – Italija. Učestvovao je na majstorskim radionicama profesora Dejana Mihajlovića, Tatjane Balašove, Timura Meljnika, Mateje Marinkovića, Ilje Gruberta i Zorana Milenkovića… Svoje sposobnosti za kamernu muziku pokazao je tako što je osvojio veliki broj nagrada u klasi profesora Miroljuba Anradjelovića Rasinskog. Trenutno je na četvrtoj godini studija violine na FMU Beograd u klasi profesora Marka Josifoskog.

Pavle Rakočević, rođen je u Paraćinu, 2000. godine Sa šest godina upisuje Školu za muzičke talente, u Ćupriji, kada kreće da svira violončelo, u klasi prof. Bože Saramandića, kod koga i završava 2018. godine, kada i upisuje FMU u Beogradu, u klasi prof. Dragana Đorđevića. Nastupao je u značajnim salama Srbije, kao solista, član kamernog sastava ili kao član orkestra.  Nastupao na festivalima kao što su: BEMUS, BELEF, ARLEMM, BUNT, Boljšoj Festival…  Sarađivao je sa simfonijskim orkestrom RTS-a, Ansamblom Metamorfozis, solistima orkestra „Gudači sv. Đorđa“, Beogradskim Simfoničarima kao i članovima ‘’Belgrade Baroque’’… Bio je učesnik kursa „Colluvio 2018“, kada je radio sa Majnhardom Holerom, Jurijem Kotom, Oliverom Milić-Hiršer, kao i sa Klaus-Kristian Šusterom.  Učestvovao je na projektu „EUphony 2020″, kada je radio sa muzučarima kao što su: Daniel Geiss, Doren Dinglinger, Emilio Percan, Carla Rodrigues, Srđan Sretenović, Slobodan Gerić, Julia Okruashvili. Pohađao je kurseve kod Dragana Đorđevića , Imrea Kalmana, Damjana Saramandića, Milutina Mladenovića, Ivana Kučera, Denisa Severina…  Sarađivao je sa Bojanom Suđićem, Brunom Kampom, Romanom Simovićem, Aleksandrom Sedlarom, Danielom Geissom. Dobitnik je mnogih nagrada na festivalima, republičkim i međunarodnim takmičenjima kao član kamernog sastava, kao solista ili član orkestra.

Iva Vuković rođena je 2000. godine u Čačku. Sa 4 godine počela je da svira klavir u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, u klasi profesorke Magdalene Popović. Svoje dalje školovanje nastavlja u muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu, u klasi profesorke Natalije Tomić. Srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, u klasi profesorke Vesne Janjić. Trenutno je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara.
Dobitnica je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U svoje najveće uspehe ubraja: 100 poena na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, specijalnu nagradu za najperspektivnijeg pijanistu na međunarodnom takmičenju u Radovljicama (Slovenija), laureate na međunarodnim takmičenjima: u Stokholmu (Švedska), „Banjalučki bijenale“ (Banja Luka), Davorin Jenko (Beograd), takmičenje mladih pijanista u Šapcu, kao i više puta na takmičenjima u Smederevu, Kragujevcu, Aranđelovcu. Proglašena je za najuspešnijeg učesnika 56. i 58. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. Dva puta je dobitnik prve nagrade na takmičenju „Petar Konjović“, kao i nagrada na takmičenjima mladih pijanista u Sankt Peterburgu (Rusija), Festivalu slovenske muzike (Beograd) i mnogim drugim.
Iva je takođe aktivna i na polju kamerne muzike i sa ansamblom Trio P Piccolo, u klasi profesora Nemanje Stankovića, osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu.
U decembru 2019. godine Iva je dobila specijalnu nagradu grada Čačka i proglašena je za najuspešnijeg studenta u prethodnoj školskoj godini. Takođe je dobitnica nagrade “Olga Mihajlović”, koju je dobila od strane Fakulteta muzičke umetnosti kao najtalentovaniji student klavira u 2020/2021. godini. Pohađala je seminare kod mnogih renomiranih profesora: Jurij Kot (Ukrajina), Boris Kraljević (Crna Gora), Valerij Sigaljevič (Rusija/Francuska), Arabel Moraguez (Španija)… Do danas je održala četiri solistička koncerta: jedan u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, dva koncerta u rodnom Čačku i jedan u Novom Sadu (Isidor Bajić Piano Memorial). Posebno bi izdvojila koncert u okviru devetog Šopen Festa u Beogradu, oktobra 2020. godine, koji se održao u Skupštini grada Beograda. Kao solista je nastupala u svim značajnijim salama Srbije: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u Beogradu, Beogradska filharmonija, Studentski kulturni centar, galerija Artget itd…