Koncert mecosoprana Jovane Timotijević

KONCERT MECOSOPRANA JOVANE TIMOTIJEVIĆ

jovana timotijević

Jovana Timotijević, mecosopran

Milivoje Veljić, klavir

Gost koncerta: Marko Kostić, tenor

ProgramV. A. Mocart, F. Čilea, Ž. Masne, Đ. Verdi, Ž. Bize, K. Sen-Sans, Š. Guno

Nedelja, 29. septembar 2024. godine u 20 časova

Koncert je iz edicije „Pobednici“ u okviru koje prestavljamo dobitnike nagrade Kulturnog elementa na Mađunarodnom operskom takmičenju „Lazar Jovanović“

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije: info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Jovana Timotijević je operski mecosopran, rodjena 01. maja 2000. godine u Boru (Republika Srbija). Završila je Osnovnu muzičku školu „Miodrag Vasiljević“ u Boru, na odseku za klavir u klasi prof. Sanje Spasić. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u srednjoj muzickoj školi „Mokranjac“ u Beogradu, na odseku za solo pevanje u klasi prof. Valentine Taškove. Osnovne studije završila je na Univerzitetu Mozarteum u Salzburgu u klasi prof. Mišel Krajder. Trenutno završava drugu godinu Мaster studija na pomenutom Univerzitetu.

Osvojila je mnoge nagrade učestvujući na republičkim i međunarodnim takmičenjima „Nikola Cvejić“, „Lazar Jovanović“, „Mita Topalović“, „Srpska solo pesma“, gde je visoko ocenjena od strane žirija sastavljenog od eminentnih profesora Fakulteta muzičke umetnosti, kao što je srpska primadona Radmila Bakočević, kao i operski pevači i profesori sa muzičkih konzervatorijuma širom Evrope. Vrlo značajnu saradnju ostvarila je sa jednom od najvećih mecosoprana Veselinom Kasarovom.

Godine 2024. imala je priliku da nastupi u čuvenom Muzikferajnu i debituje na Bečkom operskom festivalu, u ulozi Dorabele u Mocartovoj operiTako čine sve“, u režiji Ane Borodine i pod dirigentskom palicom maestra Daniela Hojem-Kavace.

Takodje u martu i junu 2024. godine imala je priliku da nastupi u ulozi Tetke princeze u Pučinijevoj operi „Sestra Anđelika“, na Univerzitetu Mozarteum – Salzburg.

Godine 2022. debitovala je u ulozi Florens Pajk u Britnovoj operi „Albert Hering“, u režiji Aleksandra fon Pfajla i pod dirigentskom palicom maestra Gernota Zalera.

Iste godine imala je priliku da u okviru Pehlivanian operske akademije debituje u ulogama Karmen i Mercedes, u koncertnoj verziji Bizeove opere„Karmen“. Na ovom projektu sarađivala je sa dirigentom i direktorom ovog projekta, maestrom Džordžom Pehlivanianom. Imala je priliku da nastupi u preko 12 gradova širom Slovenije.

Bila je učesnica Operskog studija pri Operi i Teatru Madlenianum 2019. godine, gde je radila na scenskom i pevačkom umeću sa rediteljem i dramskim piscem Tadijom Miletićem i profesorkom solo pevanja Tanjom Obrenović. U studiju je debitovala u ulozi Fidalme u skraćenoj verziji opere Tajni brak Domenika Čimaroze.

U Kolarčevoj zadužbini imala je dva značajna nastupa 2018. godine u pratnji kamernog ansambla, i 2019. godine u pratnji orkestra Srednje muzičke škole „Mokranjac“ pod dirigentskom palicom prof. Milice Đokić.

Jovanin repertoar čine sledeće uloge: Dorabela (Tako čine sve), Kerubino (Figarova ženidba), Karmen i Mercedes (Karmen), Tetka princeza (Sestra Anđelika), Madalena (Rigoleto), Fl