„U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA“ – SERIJA KONCERATA MAESTRA JOVANA KOLUNDŽIJE!

„U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA“

Serija beogradskih koncerata maestra Jovana Kolundžije

JOVAN KOLUNDŽIJA, violina

NADA KOLUNDŽIJA, klavir

Gosti koncerata:

Najbolji učenici beogradskih muzičkih škola: Dr Vojislav Vučković, Kosta Manojlović, Vatroslav Lisinski i Davorin Jenko

Petak, 14. oktobar 2022. godine u 20 časova – Centar za kulturu „Vlada Divljan“, Palilula

Četvrtak, 20. oktobar 2022. godine u 20 časova – Dom kulture Studentski grad, Novi Beograd

Utorak, 08. novembar 2022. godine u 19 časova – Kulturni centar Čukarica

Subota, 19. novembar 2022. godine u 20 časova – Centar za kulturu Rakovica

Program: Žan -Mari Lekler, Kamij Sen-Sans, Fric Krajsler, Simeon ten Holt, Žozef Nikola Pankras Roje

Ulaz na koncerte je slobodan!

U okviru projekta U SUSRET BEOGRADSKIM OPŠTINAMA proslavljeni srpski violinista JOVAN KOLUNDŽIJA održaće četiri koncerta u Centrima za kulturu beogradskih opština Novi Beograd, Palilula, Čukarica i Rakovica. Maestro Kolundžija nastupiće uz klavirsku saradnju svoje sestre, poznate pijanistkinje Nade Kolundžije. Kao umetnik koji kontiunuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, maestro Kolundžija će koncertnu scenu podeliti sa mladim umetnicima, najboljim učenicima beogradskih muzičkih škola: Dr Vojislav Vučković, Kosta Manojlović, Vatroslav Lisinski i Davorin Jenko, koji će nastupiti kao specijalni gosti njegove serije beogradskih koncerata. Publika će imati priliku da uživa u atraktivnom program, u kompozicijama Sen-Sansa, Leklera, Krajslera, Simeon ten Holta i Nikole Pankrasa Rojea. Ulaz na koncerte je slobodan.

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; grandiozni ciklusi koncerata kao što su Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravisimo Maestro Mocart, U čast velikom Bramsu i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Dobitnik je najznačajnijih domaćih priznanja koja svedoče o njegovim izuzetnim umetničkim dostignućima – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug i mnoge druge. https://guarnerius.rs/

Pijanistkinja Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša. Pasionirana je promoterka savrmene muzike a beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvalјujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimlјenim zvučnim matricama, elektonikom i autor je više multimedijalnih projekata. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlјi i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom.