Pijanistički resital DEJANA STOŠIĆA

Pijanistički resital

DEJANA STOŠIĆA

Četvrtak, 24. decembar 2020. u 15:30

Program: Sonate L. v. Betovena

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Dejan Stošić je svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u  Beogradu u klasi prof. Biljane Obradović. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomirao je u klasi prof. Mirjane Šuice-Babić, a magistrirao u klasi prof. Arba Valdme.

Tokom školovanja, osvojio je više nagrada na državnim takmičenjima, nagradu iz fonda „Smiljka Uzelac“, Oktobarsku nagradu grada Beograda za učenike, Nagradu Univerziteta umetnosti u Beogradu, nagrade iz fondova Fakulteta „Olga Mihailović“ i „Katarina Aćimović“.

Priredio je više solističkih koncerata i resitala kamerne muzike Beogradu, Pančevu, Šapcu, Subotici, Vrnjačkoj banji, Banja Luci. Nastupao je na Tribinama kopozitora, Memorijalu „Emil Hajek“, projektu Skupštine grada „Vizionarski Beograd“.

Ostvario je snimke za Radio i televiziju Beograd.

Radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u zvanju vanrednog profesora na Katedri za klavir, a bio je angažovan kao nastavnik i na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i Muzičkoj akademiji u Srpskom Sarajevu.