Koncert pijanistkinje Nede Marijan

KONCERT

NEDA MARIJAN, klavir

Utorak, 13. jun 2023. godine u 20 časova

IMG_0472

Program: Bah, Betoven, Šopen, Pierne, Simić,  Rahmanjinov

Gost koncerta: Ana Babić

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta:

 info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.

Neda Marijan, rođena 2005. godine, završila je svoje niže muzičko obrazovanje u OMŠ “Vladimir Đorđević” u klasi prof. Marine Popović, odličnim uspehom. Uporedo sa Šestom beogradskom gimnazijom, u kojoj je treći razred, završava četvrtu godinu SMŠ “Dr Vojislav Vučković” u klasi prof. Sonje Lukić.

Tokom školovanja postigla je zapažene rezultate na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističu prve nagrade na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije, Međunarodno pijanističko takmičenje “Slavenski” u Novom Sadu, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu, Međunarodno muzičko takmičenje “Fantast” u Bečeju, Festival “Isidor Bajić” u Novom Sadu, Takmičenje “Binički”, Međunarodno pijanističko takmičenje “Slavenski”, Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko”, pijanističko takmičenje „Vojislav-Lale Stefanović“ u Užicu i „Primavera“ u Stanišićima. Nastupala je na brojnim koncertima, uključujući nastupe u Kolarčevoj zadužbini, Galeriji Artget, Atrijumu Narodnog muzeja i drugim…

Od 2019. godine nastupa i kao kamerni izvođač u klavirskom duu sa Anom Babić, sa kojom je postigla odlične rezultate gde posebno ističu prve nagrade na takmičenju “Davorin Jenko” (laureat), Međunarodnom festivalu “Sirmium” i Međunarodnom takmičenju kamerne muzike „Olivera Đurđević“.