OTKAZAN KONCERT!!! SVEČANO ZATVARANJE DEVETE SEZONE „FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – VUK BOŽILOVIĆ, KLAVIR

ZBOG NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI KONCERT JE OTKAZAN!

HVALA VAM NA RAZUMEVANJU.

VAŠ GVARNERIUS

SVEČANO ZATVARANJE DEVETE SEZONE

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

VUK BOŽILOVIĆ, klavir

Sreda, 30. decembar 2020. u 15:30 časova

Program: J. S. Bah, L. v. Betoven, S. Rahmanjinov

Vuk Božilović je veoma talentovan i vredan mladi umetnik čija su ljubav prema muzici i posvećenost prema istoj jako inspirativni. Njegova veza sa muzikom i klavirom je izuzetna a njegova originalnost i sposobnost da prenese svoje ideje i osećanja sa koncertnog podijuma publici su jedinstvene.”  

Ruski pijanista i profesor, Pavel Raykerus (Kina, 2019)

Vuk Božilović je mladi muzičar izuzetnog talenta, velike energije, snažnog temperamenta, muzikalnosti i zavidnih pijanističkih potencijala. Njegova veza sa muzikom je iskonska a interpretacije odišu duhovnošću koja je retka u tim godinama. Radoznalost, strpljenje, veliki radni elan, ogromna ljubav prema muzici i klaviru i neposrednost muziciranja pred publikom su kvaliteti koji ukazuju na to da je Vuk mladi muzičar koji zaslužuje svaku pažnju.” 

Pijanista i profesor, Lidija Stanković (Beograd, 2019)

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Vuk Božilović, srpski pijanista i profesor, rođen je 1993. godine u Beogradu i smatra se za jednog od najtalentovanijih pijanista svoje generacije. Sa tri godine je počeo da se bavi muzikom upisavši muzičko zabavište u muzičkoj školi ’’Davorin Jenko’’ u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi ’’Petar Konjović’’, u klasi profesorke Milene Matijević, a od 2008. godine učenik je srednje muzičke škole ’’Kosta Manojlović’’ u Zemunu, u klasi profesorke Irene Oparov Dobrile. Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima kao sto su Aleksandar Serdar, Aleksandar Madžar, Igor Lasko, Arbo Valdma, Baruh Meir, Stephen Kovacevich, Ian Jones i dr.

Laureat je takmičenja ’’Josip Slavenski’’ u Beogradu, 2010. godine kao i takmičenja  ’’Mihailo Vukdragović’’ u Šapcu, 2011. godine. Iste godine osvojio je i prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu. Laureat je takmičenja ’’Davorin Jenko’’ u Beogradu, 2012. godine, kao i Međunarodnog takmičenja u Nišu. Finalista je takmičenja ’’Guarnerius’’ i polufinaliusta takmičenja ‘’Isidor Bajić’’ u Novom  Sadu, 2012 godine kao i takmičenja “Jeunesse musicale” u Beogradu 2019. godine. U okviru revije Šopenove muzike osvojio je 2. mesto i često nastupa na koncertima posvećenim ovom velikom kompozitoru. Učesnik je Boljšoj festivala ruske klasične muzike kao i festivala “Bemus”, jednog od najvećih festivala u Srbiji. Na takmičenju “The first LSH Aisa Piano Competition” u oktobru 2018. godine u Kini, osvojio je prvo mesto među 500 izvođača iz celog sveta. U aprilu 2014. godine, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, Vuk je, pod palicom renomiranog dirigenta Bojana Suđića i u pratnji orkestra FMU, izveo Šopenov prvi klavirski koncert u e-molu. Nastupao je u mnogim salama širom Srbije kao što su Madlenianum, Studentski kulturni centar, Muzička galerija Kolarca, Svečana sala Guarneriusa, Velika sala Sava centra, Velika sala Kolarčeve zadužbine, Kulturni centar Beograda, Skupština grada Beograda itd. Vuk je član nekoliko kamernih ansambala, a često nastupa zajedno sa pijanistom Dušanom Grozdanovićem u klavirskom duu koji ostvaruje velike rezultate kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Jedna od tih nagrada je i izbor za najbolji kamerni ansambl, koja se dodeljuje prvi put u istoriji fakulteta, od 2018. godine, pod nazivom “Olivera Đurđević”.  Takođe, 2018. godine ovaj duo je sarađivao sa Beogradskom Filharmonijom u okviru projekta “Koncerti za decu”, na kome su kroz 16 koncerata dočaravali deci “Karneval životinja” Kamija Sen-Sansa.

Veliku zahvalnost na iskustvu i prenetom znanju Vuk pripisuje Maestru Jovanu Kolundžiji sa kojim često nastupa širom zemlje i regiona.

Osnovne i Master akademske studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi pijanistkinje i profesorke Lidije Stanković, a 2020 godine je diplomirao i na Master studijama na “College of Chinese and ASEAN Arts” u Kini u klasi renomiranog ruskog profesora i pijaniste Pavela Raykerusa. Vukova pedagoška karijera započela je radom u muzičkoj školi “Petar Konjović” u Beogradu, 2017. godine, u školi u kojoj je i započeo svoje muzičko obrazovanje.