„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – KONCERT STUDENATA VIOLE – JELISAVETA ČIVOVIĆ, ANA ĐORĐEVIĆ, VESELIN JOVANOVIĆ

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

KONCERT STUDENATA VIOLE  

JELISAVETA ČIVOVIĆ

ANA ĐORĐEVIĆ

VESELIN JOVANOVIĆ

Klavirska saradnja

Dejana Kravarušić Bajić i Neda Hofman

Ponedeljak, 07. decembar 2020. u 15:30 časova

Program: M. Glinka, F. Bridž, K. M. v. Veber, H. Vjutamp

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Jelisaveta Čivović rođena je u Beogradu, 2000. godine u porodici muzičara. Počela je da svira violinu sa 8 godina u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u klasi Nine Nikolov. Na violu je prešla u prvom razredu srednje škole, u klasi Igora Josifoskog. Upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, 2019. godine, u klasi profesora Ljubomira Milanovića. Tokom školovanja osvojila je veliki broj prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao solista, kao član gudačkog kvarteta, kvinteta, i kao član orkestra. Od nagrada, izdvajaju se:
1. nagrada na međunarodnom festivalu „Stringfest“, 2017. godine; Laureat na Republičkom takmičenju, 2018. godine; 1. nagrada na Republičkom takmičenju iz kamerne, 2019. godine.

Svirala je u mnogim orkestrima i ansamblima od kojih se izdvajaju međunarodni orkestar „Triorca“ sa kojim je nastupala u Nemačkoj, Srbiji i Engleskoj, a kojim rukovodi maestro Nicholas Daniel; omladinski evropski orkestar „ESYO“ sa kojim je nastupala na brojnim koncertima širom Italije, a kojim rukovodi maestro Igor Coretti; orkestar EUphony u kojem je sarađivala sa vođom viola Opere San Franciska (Carla Maria Rodriguez), pod dirigentskom palicom Danijel Gajsa.
Član je ansambla „Art Link mladi virtuozi“ od 2016. godine, sa kojim je sarađivala sa eminentnim umetnicima kao što su Pavel Doležal, Robert Lakatoš, Ištvan Vardai…
Nastupala je i sa Gudačima Svetog Đorđa, pod dirigentskom palicom Danijel Gajsa.

Ana Đorđević rođena je u Kraljevu 1999. godine. Muzičko obrazovanje započinje u rodnom gradu 2009. godine u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u klasi prof. Jelene Stanić. Po završetku srednje škole 2018. godine, obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Pante Veličković.

Kao solista, dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao što su Međunarodno takmičenje gudača u Nišu (2013. druga nagrada, 2015. i 2019. prva nagrada), Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu (2012. druga nagrada, 2016. prva nagrada), Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ u Beogradu 2017. godine (prva nagrada). Finalista konkursa festivala „Kustendorf Klasik“ 2019. godine i polaznik majstorskih kurseva i radionica među kojima su „Strings“ (Leskovac), „Arlemm“ (Arilje), „Summer con spirito“ (Trogir), „Euphony Youth Orchestra“ (Grac).

Od oktobra 2019. godine nastupa i kao član „Atropos“ muzičkog ansambla.

Sarađivala je sa poznatim imenima klasične, ali i džez muzike kao što su Valerij Sokolov (Ukrajina), Danijel Gajs (Austrija), Lazar Miletić (Norveška), Vlatko Stefanovski (Makedonija)…

Veselin Jovanović rođen je 2000. godine u Beogradu. Upisao je violu u muzičkoj skoli “Josip Slavenski” u klasi prof. Rastka Popovića. Završivši nižu, nastavio je svoje srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Ivane Topalović. Sada studira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i student je druge godine u klasi prof. Pante Veličkovića. Pohađao je kurseve istaknutih profesora poput: Gorana Kentere, Lazara Miletića, Saše Mirkovića, Petra Ivanovića i drugih… Osvojio je nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističe prva nagrada na međunarodnom takmičenju u Nišu 2018. godine. Godine 2017.u Madridu,u sklopu projekta Erasmus+, bio je član orkestra i vođa viola.