„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – MILICA ZAKIĆ, KLAVIR

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

MILICA ZAKIĆ, klavir

Utorak, 15. decembar 2020. u 16 časova

Program: D. Radić, F. Mompou, E. Sati, I. Andrić, F. Rzevski

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Rođena je u Beogradu, 23. sepetembra 1996. godine. Završila je nižu i srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, odsek za klavir, u klasi prof. Irene Oparov-Dobrile. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Lidije Stanković, sa najvišom ocenom.
Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, Internacionalno bijenale mladih pijanista u Kragujevcu, „Vladimir Đorđević“ u Beogradu, Međunarodni konkurs „Mladi virtuoz“ u Sofiji, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, „Vojislav Vučković“ u Beogradu, „Davorin Jenko“ u Beogradu, Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ u Beogradu, Republičko takmičenje kamernih ansambala, „Vasilije Mokranjac fest“, „Gradilište“, itd.
U 3 navrata (2012,2013, 2018) bila je dobitnica stipendije Ministarstva omladine i sporta “Dositeja“, a u toku studija bila je stipendirana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Učestvovala je na kursevima, u klasi prof. Žaka Ruvijea, prof. Mihaila Udea, prof. Igora Laska, prof. Aleksandra Serdara, prof. Lidije Bizjak, prof. Miloša Popovića, prof. Ninoslava Živkovića, prof. Floren Bofar itd….
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Velikoj sali KNU, Galeriji KNU, sali Filharmonije, u Madlenijanumu, sali Artget, sali SKC, sali Narodne biblioteke, sali muzičke škole Stanković, sali Dečijeg kulturnog centra, sali Doma Omladine u Aranđelovcu i na drugim pozornicama u Beogradu i ostalim gradovima Srbije. 2009. godine je nastupala kao solista sa orkestrom u sali Filharmonije i više puta kao gost u programima RTS-a.