„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – OTKAZAN KONCERT KLAVIRSKOG DUA KRISTINA DALEA – DANICA MARINKOVIĆ

OTKAZAN KONCERT!!!

Zbog nepredviđenih okolnosti umetnice su bile primorane da otkažu koncert.

Hvala Vam na razumevanju.

Vaš Gvarnerius

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

KLAVIRSKI DUO

KRISTINA DALEA – DANICA MARINKOVIĆ

Petak, 17. decembar 2021. godine u 19 časova

Program: P. I. Čajkovski/E. Langer, V. A. Mocart

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

Kristina Dalea rođena je u Zrenjaninu 1996. godine. Muzičko obrazovanje započela je u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u isturenom odeljenju u Kovačici, na odseku za klavir u klasi prof. Miloša Nikolića. Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ – odsek za klavir, završila je u Zrenjaninu u klasi prof. Tine Nikolovski uz saradnju prof. Nemanje Števanova. Maturirala je na klavirskom odseku kao đak svoje generacije. U istoj školi završila je i nižu školu solo pevanja u klasi prof. Ane Aleksić Šajrer. Master Akademske studije završava 2020. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir, u klasi vanrednog profesora Nataše Mitrović. Iste godine upisuje master akademske studije na odseku za Kamernu muziku, u klasi vanr. prof. Sonje Lončar. Dobitnica je Godišnje nagrade Fakulteta Muzičke Umetnosti koja se dodeljuje najboljim studentima, kao i nagrade “Slobodanka Milošević-Savić”.

Još kao učenica srednje škole usavršavala se kod eminentnih profesora – Ninoslava Živkovića, Kemala Gekića, Maje Rajković, Nenada Kačara, Odil-Katlen Delangl, Patrisije Rehas-Suarez i dr.

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije učestvovala je u više kategorija. U kategoriji klavirski duo osvojila je nagradu laureata, u kategoriji vokalno-instrumentalni duo osvojila je treću nagradu, a prvu nagradu u kategoriji za solo klavir. Na Takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu osvojila je četiri prve nagrade. Kao student osvaja mnogobrojne nagrade, od kojih se izdvajaju: prva nagrada na Pijanističkom takmičenju Klavitas u Smederevu, nagrada laureata na IV Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu, nagrada laureata na II međunarodnom takmičenju “Sirmium music fest“, i dr. Uspešno je sarađivala sa solo pevačima i bila je član klavirskog tria. Imala je zapažene nastupe u Zrenjaninu u MŠ „Josif Marinković“, Kulturnom centru, Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, u Svečanoj sali MŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, a u Beogradu u Ruskom Domu, Studentskom kulturnom centru, Galeriji Artget, MŠ „Stanković“, MŠ „Josip Slavenski“, MŠ „Stanislav Binički“, MŠ „Vatroslav Lisinski“, UK Parobrod, Narodnoj biblioteci Beograda i u velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Održala je brojne solističke resitale, među kojima se posebno ističu koncerti održani u galeriji SANU u Beogradu, u sali MŠ “Josif Marinković” u Zrenjaninu, i dr.

Aktivan je član Akademskog hora „Collegium Musicum“ pod vođstvom Dragane Jovanović sa kojim ima mnogobrojne nastupe u zemlji i inostranstvu.

Danica Marinković rođena je  1996. godine u Čačku. Osnovno muzičko obrazovanje započinje u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vičković“ u Čačku, u klasi Srećka Cogoljevića. Srednju muzičku školu upisuje 2011. godine u klasi Magdalene Popović. U toku srednjoškolskog obrazovanja učestvovala je na brojnim takmičenjima. Klavirski odsek na Fakultetu muzičke umetnosti upisuje u klasi Marije Đukić, u čijoj klasi i završava osnovne i master studije.
Solističke koncerte, kao i koncerte kamerne muzike imala je u Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru. U Beogradu je svirala je u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, sali Studenstkog kulturnog centra, Kulturnog centra Čukarica, Ustanovi kulture Parobrod, Italijanskom kulturnom centru, Muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“, Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Pohađala je masterklasove kod Jurija Kota, Zlate Maleš, Rite Kinke, Roberta Turina, Aidasa Puodžiukasa i Kordelije Hufer Tojč.
Aktivni je član Akademskog hora „Collegium musicum“ sa kojim je održala brojne koncerte u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj i Kini.