„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – KATARINA RADOVANOVIĆ, sopran

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

KATARINA RADOVANOVIĆ, sopran

STRAHINJA ĐOKIĆ, klavir

Utorak, 08. decembar 2020. u 15:30 časova

Gosti koncerta:

STEVAN KARANAC, tenor

SVJETLANA ĐOKIĆ, mecosopran

LUKA JOZIĆ, bariton

Program: W. A. Mozart, Ch. Gounod, A. Dvořák, G. Verdi i G. Puccini

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Katarina Radovanović je završila osnovne i master akademske studije na katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nikole Mijailovića. Master akademske studije završava ulogom Mizete iz Pučinijeve operi „Boemi”. U septembru 2020. godine debituje kao Mikaela u adaptiranoj verziji opere „Karmen” Žorža Bizea. Igrala je u glumačkom komadu sa pevanjem „Ovo nije opera“ u režiji Vladimira Nićiforovića, u muzičko- scenskom delu „Više” Milice Ilić i u igranoj predstavi „Nezvani gost“ u režiji Fuada Tabučića.

Usavršava se na brojnim majstorskim kursevima uglednih umetnika i pedagoga u zemlji i inostranstvu, među kojima su Snežana Stamenković, Zoran Todorović, Ketrin Hataja, Đorđe Nešić, Dženifer Larmur i Jasmina Trumbetaš Petrović. Polaznik je Operskog studija  „Borislav Popović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, gde nastupa u predstavama Opere i operske radionice pri Operi i teatru Madlenianum, gde nastupa u ansamblu u operi „Pajaci” Ruđera Leonkavala i mjuziklu „Jadnici”.

Aktivno učestvuje na takmičenjima i festivalima, dobijajući brojne nagrade i priznanja – Međunarodno takmičenje “Lazar Jovanović” (Beograd, 2019. – laureat), “Gena Dimitrova” (Bugarska, 2019.), “Aslico” (Italija, 2018.) Republičko takmičenje u Srbiji i druga.

 U Septembru 2019. godine drži svoj prvi solistički koncert sa orkestrom “Beogradski simfoničari” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Katarina je jedan od osnivača tria „Youkali”, sa kojim je nastupila  na mnogim festivalima i koncertima u Beogradu, sa ciljem da se kamerna muzika predstavi publici u alternativnim prostorima. 2020. godine osniva i organizacijiu mladih operskih umetnika „BellOpera”, sa ciljem da se i operska umetnost približi publici na isti način.

Učestvovala je na „Boljšoj festivalu” na Mokroj gori, kao i na francuskom festivalu „Frankofonija” u Beogradu. Dobitnica je „Dositeja” nagrade za mlade talente, kao i nagrade „Anita Mezetova” za ostvaren najviši prosek na odseku za solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti za 2017/2018 akademsku godinu.