„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – BOGDANA MEDENICA, flauta

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

BOGDANA MEDENICA, flauta

Meri Bojić-Radojčić, klavir

Četvrtak, 30. decembar 2021. godine u 19 časova

Program: A. Vivaldi, P. Genin, T. Boem, R. Mučinski, L. Đorđević

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

ministarstvo-kulture-informisanja-srbije_1

Bogdana Medenica je rođena u Beogradu, 1999. godine. Flautu je počela da svira u klasi profesorke Biljane Maćić 2007. godine, a od 2009. godine je u klasi profesorke Stanislave Vasiljević. Godine 2014. je završila Osnovnu školu “Đorđe Krstić” kao dobitnica Vukove nagrade. Uporedo je završavala osmi razred osnovne škole i prvi razred SMŠ ”Vatroslav Lisinski”. Učestvovala je na raznim takmičenjima i osvojila mnoge prve i druge nagrade: Republičko takmičenje učenika muzičkih škola Srbije, Otvoreno takmičenje „Memorijal Dušan Protić“ , Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“, Takmičenje drvenih duvača Požarevac, Takmkičenje mladih talenata „Mita Topalović“, Međunardno takmičenje „Davorin Jenko“. Godine 2017. postaje student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Ljubiše Jovanovića.

Kao solista nastupala je sa gudačkim orkestrom „Medikus” u Galeriji SANU, na Medicinskom fakultetu u Beogradu, u Ruskom domu, u Domu vazduhoplovstva, Domu garde na Dedinju, na institutu za Majku i dete i u opštinama Užice i Požega. Nastupala je i u Sava Centru, Kombank dvorani, u galeriji Art Get, u kući Kralja Petra, u SKC-u, u Narodnoj biblioteci, u kući Đure Jakšića, u Ustanovi kulture “Palilula”, u galeriji Progres, u MŠ “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u Galeriji 83, Galeriji Progres, u Domu kulture Pirot, u Gradskoj kući u Somboru, u Zornića kući, Galeriji 73, u MŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u muzeju Šabačkih Jevreja.

Kao član kvarteta ”Opposti” nastupila je u Kolarčevoj zadužbini kao i na takmičenjima na kojima su osvojili veliki broj prvih nagrada. Kao član Orkestra gitara Dušan Trifunovuć učestvovala je na Guitar art Festivalu gde su osvojili zlatnu plaketu. Učestvovala je na muzičkim seminarima kod profesora Ljubiše Jovanovića, Emanuela Paija, Vensona Lukasa, Andreasa Adorjana, Gareta Meklirnona, Kristine Fasbender, Jubin Kima… Godine 2019. je nastupila kao član hora flauta ‘Lola klasik’ na festivalu flaute u Kini. Takođe je član Dečije filharmonije.