„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – ALEKSA ŠEPEC, kontrabas

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

ALEKSA ŠEPEC, kontrabas

DUŠAN EGERIĆ, klavir

Ponedeljak, 14. decembar 2020. u 15:30 časova

Program: J. S. Bah, G. F. Hendl, D. Dragoneti, Đ. Botesini

Ulaz je slobodan.

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Aleksa Šepec (Beograd, 2002.)  kontrabas svira od svoje desete godine. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu “Vatroslav Lisinski“ u klasi profesora Bogdana Živanovića. Student je prve godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Slobodana Gerića.
Osvojio je dvadeset i pet prvih nagrada, od toga pet laureata, Specijalnu nagradu za najbolje izvođenje dela na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ 2015. i prvu nagradu 2017. i 2019. godine, Specijalnu nagradu na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2015. i 2017. godine, prve nagrade na Smotri talenata u Sremskim Karlovcima 2014. i 2016. godine i više prvih nagrada na Republičkim takmičenjima učenika muzičkih i baletskih škola. Školske 2019/20. godine proglašen je za laureata laureata na otvorenom takmičenju „Dušan Protić“.
Nastupao je i na mnogim koncertima i manifestacijama. Kao solista u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Galeriji Kolarčeve zadužbine, Velikoj sali SKC-a, Galeriji Artget, Italijanskom kulturnom centru, u KOC-u „Čukarica“, Biblioteci grada Beograda, Etnografskom muzeju, Galeriji SANU, u Narodnom pozorištu. U decembru 2019. godine na 28. Basomaniji nastupio je kao solista uz pratnju kamernog orkestra „Gudači Sv. Đorđa“ . Po pozivu Fondacije za mlade talente grada Beograda učestvovao je na Drugom festivalu mladih talenata „Orkanski visovi – romantizam za mlade“. Kao član orkestra, učestvovao je u projektu „Euphony 2020“, koji okuplja najtalentovanije mlade muzičare Evrope.
Pohađao je majstorske radionice kod profesora Jozefa Niderhamera, Slobodana Gerića, Srđana Stošića, Stefana Sciascia i Petra Juge.
Fondacija za mlade talente grada Beograda mu je omogućila kupovinu instrumenta 2017. godine i kupovinu gudala 2020. godine.
Dobitnik je Dositejeve nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije u 2018. godini.
Od septembra 2020. godine član je orkestra „Gudači Sv. Đorđa“.