„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“ – koncert violončelistkinje Valentine Lučković i kontrabasiste Vanje Crnobrnje

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“

VALENTINA LUČKOVIĆ, violončelo

VANJA CRNOBRNJA, kontrabas

DUŠAN EGERIĆ, klavir

Ponedeljak, 26. decembar 2022. godine u 20 časova

Program: Mjaskovski, Hendl

Ulaz je slobodan.

Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

logo_60x120-2

Valentina Lučković je svoje muzičko obrazovanje započela 2010.god. u Muzičkoj školi Niš, u klasi prof. Ljubiše Radisavljevića. Kao đak ove škole broji preko pedeset nastupa i deset nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Dva puta je bila dobitnik „Vidovdanske nagrade“ koju uručuje gradonačelnik Niša najuspešnijim đacima i studenima. Godine 2017. prelazi u Školu za muzičke talente u Ćupriji, gde nastavlja školovanje u klasi prof. Nevene Busarac. Oktobra 2018. godine bila je odabrana da kao jedan od tri učenika bude predstavnik škole na sedmodnevnoj turneji po gradovima Kine, gde je kao član ovog tria zabeležila uspešne nastupe na koncertima u Šangaju i Nan Đingu. Kao solista, nastupala je sa Niškim simfonijskim orkestrom, i orkestrom Škole za talente, kada se na koncertima u Italiji publici predstavila „Rokoko varijacijama“ Čajkovskog. Bila je član Kamernog orkestra Fondacije „Dobar glas“ koji je nastupao sa Nemanjom Radulovićem na završnom koncertu Master kampa u Ečkoj. Ove godine je dobila jednokratnu stipendiju akademije u Francuskoj za projekat „Bastille day celebration“, u okviru kog su održana dva koncerta u Lionu i Trikastinu u periodu od 12. do 18. jula. Sa fondacijom „Artlink“ nastupala je na kocertima u Crnoj Gori i Albaniji. Pohađala je kurseve renomiranih čelistakao što su Denis Šapovalov, Stefan Popov, Atila Pastor, Aleksej Kiseliov… Trenutno je student treće godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevića.

Vanja Crnobrnja, rođen 24. novembra godine 2000. u Vršcu. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završio u Ćupriji godine 2019. u klasi profesora Dušana Zdravkovića. 3 godine pohadja i završava osnovne studije na muzičkoj akademiji u Ljubljani u klasi profesora Zorana Markovića, nakon čega nastavlja svoje studiranje i upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Gerića.

Pohađao je masterklasove prof. Dragana Lončine godine 2017. prof. Zorana Markovića godine 2019. prof. Rick Stotjina godine 2022.
Nastupao je na republičkim takmičenjima i osvajao nagrade 2015, 2017. i 2018. godine.
Trenutno se je student prve godine na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Gerića.