„DVADESET ODABRANIH“ – Strahinja Radoičić, flauta

„DVADESET ODABRANIH“

STRAHINJA RADOIČIĆ, flauta

Meri Bojić-Radojčić, klavir

Petak, 23. april 2021. godine u 19 časova

Program: J. S. Bah, T. Takemitsu, P. Hindemit, G. F. Teleman,K. Rajneke

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne:

info@guarnerius.rs ili 069/3612038

Organizatori:

Ustanova Gvarnerius i Dom omladine Beograda

Strahinja Radoičić, rođen 2000. godine, sa sedam godina počinje da svira flautu u klasi prof. Ivane Popović. Srednju muzičku školu, uporedo sa Petom beogradskom gimnazijom, završava u istoj klasi sa istaknutim uspehom. Trenutno je na III godini osnovnih studija u klasi prof. Ljubiše Jovanovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Tokom školovanja usavršavao se na mnogim majstorskim kursevima renomiranih flautista poput Petar-Lukas Grafa (Peter-Lukas Graf), Trevor Vaja (Trevor Wye), Pjer-Iv Artoa (Pierre-Yves Artaud), Jubin Kima (Yubeen Kim), Kristine Fasbender (Christina Fassbender), Diter Flurija (Dieter Flury), Ljubiše Jovanović, Vilijam Beneta (William Bennett), Filip Alan-Duprea (Philippe Allain-Dupre), Karlos Brunela (Carlos Bruneel) i Alene Valentin (Alena Walentin).

Izuzetne uspehe ostvario je na domaćim i međunarodnim takmičenjima, izdvajajući laureate i I nagrade na Susretu flautista ”Tahir Kulenović”, Valjevo (2018, 2019, 2020), međunarodnom takmičenju ”Davorin Jenko” (2017, 2020) i Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije. Dobitnik je i II mesta na takmičenju iz izvođenja savremene srpske muzike ”ReConstruction” u Beogradu 2019. godine.

Nastupao je na mnogobrojnim koncertima kao solista i kao član kamernih i orkestarskih ansambala, od kojih se izdvaja nastup sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, u izvedbi Hajdnovog koncerta u D-duru. Višegodišnji je član Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”.

Učestvovao je na flautističkoj akademiji 2017. i 2018. godine u Karlovcu (Hrvatska), kao i na prvom susretu studenata i profesora flaute iz regiona u Zagrebu (2019). U više navrata je nastupao na festivalima “Bunt” i “Bemus”. Pohađao je letnju školu Vilijam Beneta u Londonu, kao nosilac najviše stipendije za 2019. godinu (William Bennett International Flute Summer School). Takođe je bio i učesnik jednog od najvećih svetskih flautističkih festivala na svetu u Đingdau (Kina) (CFA flute festival 2019 Qingdao, China), kao član ansambla Flautino Lola Klasik pod vođstvom prof. Ljubiše Jovanović. Ansambl je izveo “Umetnost fuge” J. S. Baha kao i “Lugubre i Ditiramb” Enrika Josifa.