Solistički koncert soprana Suzane Bunarovske!

SUZANA BUNAROVSKA, sopran (Nemačka)

Nevena Živković, klavir

Petak, 17. maj 2019. godine u 20č

Program: Đ. Pučini, V. Belini, Đ. Verdi, Đ. Sarti, Ž. Ofenbah

Izuzetni sopran iz Nemačke, makedonskog porekla, Suzana Bunarovska, održaće solistički koncert  u Gvarnerijusu u petak, 17. maja 2019. godine sa početkom u 20 časova.

Suzana Bunarovska je nemački sopran makedonskog porekla.

Sa sedam godina započela je muzičko obrazovanje u rodnom gradu Negotino na Vardaru. Završila je srednju muzičku školu, odsek solo-pevanje u Bitolju, Republika Makedonija. Diplomirala na odseku solo-pevanje na Muzičkoj Akademiji u Beogradu, u klasi prof. Radmile Bakočević. Magistraturu (odsek Opera) apsolvirala je na Državnoj Muzičkoj Akademiji „Pancho Vladigerov“, u Sofiji, R. Bugarska, u klasi Prof. Konstance Vackove. Na Muzičkoj Akademiji  „Carl Maria von Weber“ u Drezdenu (Nemačka), diplomirala je na odseku muzička pedagogija, solo-pevanje.

Vokalno, glumački i pedagoški usavršavala se kod Monserat Kabalje, Gene Dimitrove, Teri Elen Rouz, Ane Tomove-Sintou i Mirele Paruto.

Osvojila je drugo mesto kao solista sa mešovitim horom iz Tetova, (Makedonija) na  horskoj olimpijadi u Lincu (Austrija). Učestvovala na koncertu „Biseri bugarske muzike“ u Sofiji, koji je bio organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture R. Bugarske. Učestvovala u multimedijalnom projektu „Porgy ans Bess“ u Skoplju. Bila solista u filharmonijskom horu u Drezdenu. Radila kao projekt menadžer u teatru „Rudi“ u Drezdenu. Održala vise solističkih koncerata u zemlji i inostrantsvu.

Radi kao vokalni pedagog.

Trenutno angažovana na naučno-istrazivačkom radu na Institutu muzikologije na Muzičkoj Akademiji „Carl Maria von Weber“ u Drezdenu.