„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – VEČE HARFE – JANA ČUBRILOVIĆ I JELENA TUTIĆ

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

VEČE HARFE

JANA ČUBRILOVIĆ I JELENA TUTIĆ

Subota, 28. novembar 2020. u 16 časova

Program:  G. Fore, D. Skarlati, M. Stadler, P. I. Čajkovski – E. A.Valter-Kune, F. List, A. Zabel, P. Hindemit, L Spor

Ulaz je slobodan.

Talente podržava: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Jana Čubrilović, rođena  1997. godine u Čačku, gde je završila i osnovnu muzičku školu  „Dr. Vojislav Vučković“  odsek keltska harfa u klasi  prof. Snežane Jevtović.

Prvi razred teoretskog smera završila  je  u SMŠ „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku a nastavila je školovanje  u Beogradu u muzičkoj školi „Stanković“ na teoretskom smeru i u muzičkoj školi „Mokranjac“ na pedalnoj harfi u klasi kod  prof. Dijane Sretenović.  Završila je oba smera u  srednjoj muzičkoj školi sa odličnim uspehom i dobitnik je Vukove diplome. Tokom srednje škole dobila je stipendiju za izuzetno nadarene đake i studente koju je nastavila da koristi i tokom studija.

Završila osnovne studije na FMU na odseku muzička pedagogija sa prosekom 9.60  i  harfa u klasi prof. Milene Stanišić sa prosekom 9.71, i upisala master studije harfe takođe u klasi prof. Milene Stanišić.

Tokom srednje škole osvajala je I i II nagrade na republičkim takmičenjima muzičkih i baletskih škola kao i  III nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar  Konjović“. Osvajala je i nagrade na međunarodnim takmičenjima u Italiji, Sloveniji i Portugalu.

Godine 2018. je učestvovala na međunarodom takmičenju u Zagrebu, a iste godine je osvojila I nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Novom Sadu. Iste godine je svirala na Kolarčevoj Zadužbini sa kamernim orkestrom fakulteta Muzičke umetnosti koncert Hendl za harfu i orkestar pod dirigentskom palicom Bojana Kljajića. Godine 2019. je učestvovala na međunarodnom takmičenju u Segedinu, a iste godine je imala solistički koncert u Guarnerius-u (Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije). Svirala je na humanitarnom koncertu za decu sa posebnim potrebama.

U oktobru 2020. godine, nastupila je na koncertu održanom na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao deo dva kvarteta harfi studenata i profesora Fakulteta muzičke umetnosti sa ansamblom Metamorfozis, povodom Svetskog dana harfe. Pohađala je master klas kod: Aleksandra Boldačeva (Rusija), Remi Van Kesteren (Holandija), Katrina Englikova, Nikoleta Sanzin (Italija), Anđela Mađarova (Bugarska).

Jelena Tutić je student master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek harfa, u klasi prof. Milene Stanišić. Završila je i osnovne studije muzičke teorije na Fakultetu muzičke umetnosti.

Tokom školovanja, bila je stipendista Fonda za Mlade Talente, Ministarstva omladine i sporta, kao i stipendista Grada Beograda (stipendija za talentovane srednjoškolce i studente). Bila je dugogodišnji stalni član Filharmonijskog orkestra gitara „Dušan Trifunović“, sa kojim je nastupala na mnogobrojnim takmičenjima i koncertima. Takođe, osvojila je i nekolicinu nagrada, od kojih je najznačajnija nagrada laureata na Otvorenom takmičenju Memorijal „Dušan Protić“ u kategoriji gitara i harfa, 2015. godine. U oktobru 2020. godine, nastupila je na koncertu održanom na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao deo kvarteta harfi studenata Fakulteta muzičke umetnosti sa ansamblom Metamorfozis, povodom Svetskog dana harfe