„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – NEMANJA BELEJ, violina

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

NEMANJA BELEJ, violina

Natalija Mladenović, klavir

Petak, 1. decembar 2017. godine u 20 časova

Program: J. Brams, N. Paganini, S. Prokofjev, K. Sen-Sans

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nemanja Belej je rodjen u Nišu 1993. godine. Sa svojih 6 godina počinje da uči violinu u Muzičkoj školi u Nišu u klasi prof. Ljiljane Kitić. Još od malih nogu je nastupao na najvećim takmičenjima na državnom nivou i osvaja sve prve nagrade. Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” završava u klasi prof. Maje Jokanović u okviru novooformljenog odeljenja za muzičke talente gde je intenzivno radio sa mentorima kao što su Roman Simović, Irina Jašvili i Marko Josifovski. Sa 17 godina upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu sa najvećim brojem bodova iz glavnog predmeta, u klasi prof. Maje Jokanović.

Kao student nastupao je na mnogim velikim festivalima kao solista (zatvaranje A-Fest-a u Novom Sadu kao jedini predstavnik iz Beograda, BEMUS festival kao solista sa kamernim Orkestrom “Lola Klasik”, BEMUS 2016. godine nastupao u okviru projekta “Mladi i uspešni”, “Constantinus” u Nišu solo resital 2016. godine i dr.. Kao student je takođe održao veliki broj samostalnih resitala u renomiranoj galeriji SANU. Mnogo puta je nastupao na koncertima gudačke katedre. Tri godine za redom proglašavan je za najboljeg studenta gudačke katedre. Dobitnik je Žeželjeve nagrade kao i nagrade “Merima Dragutinović”.

Godine 2015. osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” a kao najveći svoj uspeh na takmičenjima smatra osvajanje nagrade publike (nagrada se dodeljuje najboljem finalisti po mišljenju publike) na renomiranom i svetski poznatom takmicenju u 3 etape “46. Međunarodno Takmičenje Muzičke Omladine Jeunessess” u Beogradu.

Od svoje 14. godine je član “CEI Youth orchestra“ sa kojim nastupa po velikim gradovima kao sto je Milano, Beč, Ljubljana, Rim.. Član je COLLUVIO projekta posvećenog kamernoj muzici.

Pohađao je veliki broj kurseva sa velikim domaćim i stranim muzičarima kao što su: Roman Simović, Ilija Marinković, Debora Neptaun, Ken Aiso, Uto Ughi, Stefan Milenković i dr.

POKROVITELJI CIKLUSA

slike_vesti-logoi-ministarstvo_kulture                                                                                               logo-grad                                                                                                                  Nelt-logo

PRIJATELJ SEZONE 2017. USTANOVE GVARNERIUS

dunav_logo