„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – EVGENIJA JEREMIĆ, sopran

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

EVGENIJA JEREMIĆ, sopran

Petak, 24. novembar 2017. godine u 20 časova

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Evgenija Jeremić rođena je u Kragujevcu 1991. godine. Završila je instrumentalni i teoretski odsek u muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. Instrumentalni odsek, smer solo pevanje završava u klasi prof. Lidije Jevremović, a potom upisuje studije solo pevanja na FILUM-u u klasi prof. Marine Trajković- Bidžovski. Studije solo pevanja nastavlja i završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Violete Pančetović-Radaković, u čijoj je klasi masterirala juna 2016.godine. Trenutno pohađa doktorske studije za solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Tokom školovanja, Evgenija Jeremić je učestvovala na brojnim takmičenjima na kojima je ostvarivala odlične rezultate, od kojih se kao najbitniji mogu izdvojit:

Prva nagrada, nagrada publike i nagrada plovdivske opere na 2. Internacionalnom takmičenju mladih operskih pevača Elena Nikolai, Bugarska, 2014.

Prva nagrada na 43. Takmičenju muzičke omladine (Jeunesses Musicales) u Beogradu, 2013, kao i prve nagrade na domaćim takmičenjima Petar Konjović, Lazar Jovanović, Nikola Cvejić na kom je proglašena za najmlađeg laureata takmičenja.

Godine 2011. Evgenija Jeremić je primljena u operski studio Borislav Popović pri Narodnom pozorištu u Beogradu, koji je vodila primadona Radmila Bakočević a potom i prvakinja beogradske opere Suzana Šuvaković-Savić. Kao član ovog operskog studija debitovala je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ulozi sestre Zelatriče iz opere Sestra Anđelika Đakoma Pučinija, pod upravom maestra Dejana Savića. U okviru operskog studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Dragane Radaković, nastupila je u ulozi Stanke iz opere Na uranku Stanislava Biničkog, kao i u opereti Slepi miš u ulozi Rozalinde, koju je jos jednom izvela na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Begoradu u decembru 2016 godine. Debitovala je sa glavnom ulogom u operi Sestra Anđelika u Nacionalnoj operi u Plovdivu, a u junu 2016 na Velikoj sceni narodnog pozorišta u Beogradu, debituje u ulozi Mimi u Pučinijevim Boemima.

Proglašena je za studenta generacije Fakulteta muzičke umetnosti u decembru 2015.godine i dobitnik je nagrade revije klasične muzike „Muzika Klasika“ u kategoriji mladi izvođač 2015. godine. Dobitnik je i međunarodno priznate  umetničke nagrade „BelBrend“ za državni kulturni doprinos.

Kao solista Evgenija Jeremić je značajne nastupe ostvarila sa Horom i Simfonijskim orkestrom

Radio televizije Srbije, pod upravom maestra Bojana Suđića, kao i sa Beogradskom filharmonijom pod umetničkim vođstvom, (koncertmajstorom „Salcburške kamerate“) Gregori Asa, Filharmonijom  mladih Borislav Pašćan pod upravom Đorđa Pavlovića, orkestrom opere iz Brašova pod upravom Trajana Ikima, orkestrom plovdivske opere pod upravom Lučana Di Martina, umetničkim ansamblom Stanislav Binički pod dirigentskom upravom Vesne Šouc.

Od 2014. godine je član UMUS-a.

POKROVITELJI CIKLUSA

slike_vesti-logoi-ministarstvo_kulture                                                                                                  logo-grad                                                                                                                Nelt-logo

 

PRIJATELJ SEZONE 2017. USTANOVE GVARNERIUS

 

dunav_logo