Programi u Guarneriusu

muzika

BEOGRADSKI TRIO

U ponedeljak, 29. maja 2017. godine (20č) posetioce Ustanove "Gvarnerius" očekuje koncert "Beogradskog trija" koji čine izuzetni, višestruko nagrađivani mladi umetnici - violinista Dušan Panajotović, laureat godišnje nagrade UMUS-a za najuspešnijeg mladog umetnika 2016. godine, violončelista Pavle Savić i pijanista Igor Dražević.

Na programu koncerta je "Klavirski trio u a– molu, op. 50",  Petra Iliča Čajkovskog.

Ulaz na koncert je slobodan.

Pročitaj više

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ – ANA STANKOVIĆ, sopran

6. SEZONA CIKLUSA KONCERATA

„FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“

ANA STANKOVIĆ, sopran

Milivoje Veljić, klavir

Utorak, 30. maj 2017. godine u 20 časova

Program: Verdi, Pučini, Doniceti, Čilea, Tosti, Čajkovski, Vejl, Sorozabal, Luna

Pokrovitelji ciklusa: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Bograd i Kompanija NELT

Organizatori koncerta: Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova GVARNERIUS Beograd.

Prijatelj sezone 2017. Ustanove Gvarnerius: Kompanija Dunav osiguranje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Pročitaj više

Izložba „RAPSODIJA“ Žane Bajić (Hrvatska)

Prva beogradska izložba hrvatske likovne umetnice Žane Bajić

"RAPSODIJA"

Slike inspirisane muzikom koju je Tonči Huljić komponovao za proslavljenog hrvatskog pijanistu Maksima Mrvicu "Tonči Huljić-Music for Maksim".

Izložbu će otvoriti prof.dr.sc Tonči Šitin a posetioci će imati priliku da premijerno pogledaju dokumentarni film "Hrvatska rapsodija - Maksim Mrvica" rediteljke Brune Bajić.

Petak, 2. jun 2017. godine u 20 časova

Ulaz slobodan uz obavezne rezervacije - info@guarnerius.rs, 011 33 45 237

Pročitaj više

DUO ACCORDIANO

U subotu, 24. juna 2017. godine od 20 časova posetioce Centra lepih umetnosti Gvarnerius očekuje koncert Dua Accordiano koji čine pijanistkinja Bojana Antović (Crna Gora) i akordeonista Žulijen Pajar (Švajcarska).

Duo Accordiano predstavlja jedinstven i originalan spoj klavira i harmonike. Od svog nastanka, 2013. godine u Švajcarskoj, duo je aktivan na međunarodnoj sceni. Koncertom u Gvarneriusu Duo Accordiano će promovisati izlazak njihovog drugog CD-a posvećenog slavnoj „Šestorki“, istaknutim francuskim kompozitorima s početka XX veka na čelu sa Erikom Satijem. U sopstvenim aranžmanima dela Darijusa Mijoa, Artura Honegera, Žermen Tajfer, Žorža Orika, Erika Satija, Fransisa Pulanka i čak Morisa Ravela, duo stvara jednu novu estetiku i svežinu zvuka. Smelost kombinacije dva višeglasna i po konstrukciji različita instrumenta se reflektuje u kompozicionoj estetici "Šestorke" koja je tražila blizinu života i događaja iz svakodnevice. Ona se predala jasnoći i oštrini obrisa ne prezajući od oporosti disonance. Klasična harmonika takođe prevazilazi svoju folklornu prošlost i u partnerstvu sa klavirom izražava raznovrsnost i bogatstvo zvuka.

Pročitaj više