Programi u Guarneriusu

Arhiva - Likovna umetnost

Izložba „Pejzaži“ Smilje Protić

Izložba "Pejzaži" mlade autorke Smilje Protić

Sreda, 19. februar 2020. u 19 časova

Izložbu će svečano otvoriti likovna umetnica Jelena Pehar

Postavku možete pogledati  do 5. marta 2020.

DSC_0072

Izložba "Pejzaži" autorke Smilje Protić svečano će biti otvorena u sredu, 19. februara (19č). O autorki i izložbi govoriće Jelena Pehar, likovna umetnica.

Izložba "Pejzaži" obrađuje temu Imaginarnih pejzaža. Slikarstvo pejzaža označava faze predstava o prirodi a postavka obuhvata dvadesetak radova rađenih akrilik slikarskom tehnikom na tekstilu. Slikanje na tekstilu je likovni izraz mlade umetnice a stil je ekspresivno-simbolistički. Ovo će biti njena treća samostalna izložba.

Pročitaj više

Izložba „OBRAZI“ autora Miloša Pantića

Izložba "OBRAZI" autora Miloša Pantića

Subota, 24. avgust 2019. godine u 20 časova

Capture 3

U subotu 24. avgusta 2019. godine,u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, sa početkom u 20 časova, svečano će biti otvorena izložba slika autora Miloša Pantića pod nazivom OBRAZI. Sve slike su napravljene mobilnim telefonom u duhu savremenih tehnologija. Umetnik je iskoristio tehničke mogućnosti i upotrebio ih na najtradicionalnijem mogućem likovnom motivu, ljudskom licu, i na taj način spojio tradicionalno i savremeno. Ovo je pionirski poduhvat u kome su po prvi put slike urađene tehnikom DIGITALNA MONOTIPIJA.

Pročitaj više

Izložba „Če Gevara“ Ljubinke Šibe Fimić

Izložba

"ČE GEVARA"

Ljubinke Šibe Fimić

Ponedeljak, 30. oktobar 2017. godine u 19 časova

Ce-Gevara-27-09-2017-020"Kada se svetlost pretoči sa čovekovog lika i dela u večnost, i revoluciju potpisuje svojim životom, zaseje inspiracijama celu planetu i zaustavi vreme, onda je to trajni alibi za pravdu, za bolji život ljudi ma gde živeli. Za sve one koji su dali život na svanuća nad životom, neko je pisao romane, stvarao filmove, članke, fotografije, gde se izdvaja najveći majstor za sva vremena, Korda. A ja eto, nekim fluidom kosmosa, kaže se slučajno za 40 godina, i evo ovog oktobra, za 50 godina, za pomen Ernestu Če Gevari."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Ljubinka Šiba Fimić

U ponedeljak, 30. oktobra 2017. godine (19č) svečano će biti otvorena izložba "Če Gevara" naše poznate likovne umetnice i pesnikinje Ljubinke Šibe Fimić.

Pročitaj više

„Muzičari i muze“, samostalna izložba Milice Stojković

Četvrtak, 28. septembar 2017. godine u 19 časova

"MUZIČARI I MUZE", samostalna izložba MILICE STOJKOVIĆ

ex prve violine Simfonijskog orkestra RTS, predstavnika za štampu RTS, najstarijeg web i video novinara

U četvrtak, 28. septembra 2017. godine u 19 časova u Ustanovi "Gvarnerius", svečano će biti otvorena izložba "Muzičari i muze" Milice Stojković, ex prve violine Simfonijskog orkestra RTS, predstavnika za štampu RTS i najstarijeg web i video novinara. U Gvarnerijusu će biti izloženo dvadeset portreta poznatih muzičara koje je Milica Stojković prenela na platno.

Pročitaj više

IZLOŽBA LINE MUKADEM, LIKOVNE UMETNICE IZ LIBANA

OBAVEŠTAVAMO VAS DA SE IZLOŽBA LINE MUKADEM ODLAŽE. 

BLAGOVREMENO ĆEMO VAS OBAVESTITI O NAKNADNOM DATUMU.

VAŠ GVARNERIUS

Lina Mukadem, priznata slikarka iz Libana, utočište od ratova i svih problema koji već godinama traju na Bliskom Istoku, pronalazi u svom slikarstvu:

„U suštini moja umetnost je ispunjenje mog bića
izraz mojih osećanja
Odraz moje duše
Duhovni kontakt sa bojama
I harmonična veza sa drugima“

Pročitaj više

IZLOŽBA “SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI” LJUBINKE ŠIBE FIMIĆ

„Slikati za mene znači živeti i opstajati, jer kada slikam imam osećaj da izlazim iz "opsade" koja vlada svetom, koja obesmišljava duhovno stanje svesti, potcenjujući moralne vrednosti.“

Ljubinka Šiba Fimić

siba

U utorak, 10. januara 2017. u 19 časova, u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“ svečano će biti otvorena izložba poznate likovne umetnice i pesnikinje Ljubinke Šibe Fimić - SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI.

Izložbu će otvoriti akademik, istoričar i publicista Jovan Deretić.

 

Pročitaj više

NASLIKANI ZVUCI – SLIKARSTVO TATJANE POZDNJAKOV

„Espresivno slikarstvo Tatjane Pozdnjakov je projekcija njene unutrašnje muzike u dela koje stvara - od tamnih portreta i uskih prištinskih ulica do vizualnog fortisima zasićene obojenosti dalekih planinskih vrhova iznad pacifičkih plaža."

  Ksenija Janković  

 xenia-jankovic-03

 sviraci-jazz1                                          

U četvrtak, 8. decembra 2016. godine od 18 časova, u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius", svečano će biti otvorena izložba slika NASLIKANI ZVUCI - SLIKARSTVO TATJANE POZDNJAKOV.

O liku i delu Tatjane Pozdnjakov govoriće dugogodišnji profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i rektor Univerziteta umetnosti od 2004. do 2009. godine Čedomir Vasić. Izložbu će pratiti nastup poznate i jedne od najznačajnijih čelistkinja današnjice Ksenije Janković, čiji su resitali često opisivani kao nezaboravni, osećajni i potresni.

Postavka "Naslikani zvuci - slikarstvo Tatjane Pozdnjakov"  trajaće do 30. decembra 2016. godine.

Pročitaj više