Programi u Guarneriusu

Arhiva - Likovna umetnost

„Muzičari i muze“, samostalna izložba Milice Stojković

Četvrtak, 28. septembar 2017. godine u 19 časova

"MUZIČARI I MUZE", samostalna izložba MILICE STOJKOVIĆ

ex prve violine Simfonijskog orkestra RTS, predstavnika za štampu RTS, najstarijeg web i video novinara

U četvrtak, 28. septembra 2017. godine u 19 časova u Ustanovi "Gvarnerius", svečano će biti otvorena izložba "Muzičari i muze" Milice Stojković, ex prve violine Simfonijskog orkestra RTS, predstavnika za štampu RTS i najstarijeg web i video novinara. U Gvarnerijusu će biti izloženo dvadeset portreta poznatih muzičara koje je Milica Stojković prenela na platno.

Pročitaj više

IZLOŽBA LINE MUKADEM, LIKOVNE UMETNICE IZ LIBANA

OBAVEŠTAVAMO VAS DA SE IZLOŽBA LINE MUKADEM ODLAŽE. 

BLAGOVREMENO ĆEMO VAS OBAVESTITI O NAKNADNOM DATUMU.

VAŠ GVARNERIUS

Lina Mukadem, priznata slikarka iz Libana, utočište od ratova i svih problema koji već godinama traju na Bliskom Istoku, pronalazi u svom slikarstvu:

„U suštini moja umetnost je ispunjenje mog bića
izraz mojih osećanja
Odraz moje duše
Duhovni kontakt sa bojama
I harmonična veza sa drugima“

Pročitaj više

IZLOŽBA “SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI” LJUBINKE ŠIBE FIMIĆ

„Slikati za mene znači živeti i opstajati, jer kada slikam imam osećaj da izlazim iz "opsade" koja vlada svetom, koja obesmišljava duhovno stanje svesti, potcenjujući moralne vrednosti.“

Ljubinka Šiba Fimić

siba

U utorak, 10. januara 2017. u 19 časova, u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“ svečano će biti otvorena izložba poznate likovne umetnice i pesnikinje Ljubinke Šibe Fimić - SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI.

Izložbu će otvoriti akademik, istoričar i publicista Jovan Deretić.

 

Pročitaj više

NASLIKANI ZVUCI – SLIKARSTVO TATJANE POZDNJAKOV

„Espresivno slikarstvo Tatjane Pozdnjakov je projekcija njene unutrašnje muzike u dela koje stvara - od tamnih portreta i uskih prištinskih ulica do vizualnog fortisima zasićene obojenosti dalekih planinskih vrhova iznad pacifičkih plaža."

  Ksenija Janković  

 xenia-jankovic-03

 sviraci-jazz1                                          

U četvrtak, 8. decembra 2016. godine od 18 časova, u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius", svečano će biti otvorena izložba slika NASLIKANI ZVUCI - SLIKARSTVO TATJANE POZDNJAKOV.

O liku i delu Tatjane Pozdnjakov govoriće dugogodišnji profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i rektor Univerziteta umetnosti od 2004. do 2009. godine Čedomir Vasić. Izložbu će pratiti nastup poznate i jedne od najznačajnijih čelistkinja današnjice Ksenije Janković, čiji su resitali često opisivani kao nezaboravni, osećajni i potresni.

Postavka "Naslikani zvuci - slikarstvo Tatjane Pozdnjakov"  trajaće do 30. decembra 2016. godine.

Pročitaj više

Izložba-performans DUŠKO ŠIBL EXPERIENCE

Prva samostalna izložba-performans poznatog hrvatskog likovnog umetnika Duška Šibla u Beogradu!

Izložbu će otvoriti slikar Filip Jovanović.

Subota, 19. novembar 2016. godine od 19 časova

Centar lepih umetnosti Gvarnerius

Postavka će trajati do subote, 3. decembra 2016.

Pročitaj više

Izložba „POZORIŠTE TAJNI“ Violete Đurđević i Leonide Marije Lesan

Veče posvećeno ljubiteljima likovne umetnosti, poezije i performansa

U petak, 23. septembra 2016. godine u Centru lepih umetnosti Gvarnerius biće otvorena izložba “POZORIŠTE TAJNI” autorki Violete Đurđević i Leonide Marije Lesan. Izložbu će otvoriti slikarka Ljiljana Nikolić, dok će o radovima umetnica različitih, ali ne i suprotstavljenih stilova, tehnika i senzibiliteta, govoriti književnica Marija Radojičić, slikarka Mirjana Kljajić i pisac Karlo Astrahan.

  Pročitaj više

IZLOŽBA RADOVA UČESNIKA LIKOVNE KOLONIJE „MINA VUKOMANOVIĆ KARADŽIĆ“

U okviru manifestacije “Dani Mine Vukomanović Karadžić u Beogradu”, u ponedeljak, 4. jula 2016. godine u 19 časova, u Centru lepih umetnosti Gvarnerius svečano će biti otvorena izložba radova učesnika likovne kolonije “Mina Vukomanović Karadžić” iz Savinca kod Gornjeg Milanovca.

Izložbu će otvoriti Radoš Gačić, istoričar umetnosti i urednik likovnih programa Kulturnog centra Gornji Milanovac, a posetioce ove likovne večeri očekuje i nastup kulturno-umetničkih društava i horova, koji će izvoditii starogradske igre i pesme.

Postavka će trajati do petka, 8. jula 2016. godine.

Pročitaj više

PROMOCIJA MONOGRAFIJE I IZLOŽBA SLIKA LJILJANE DREZGE

U sredu, 1. juna 2016. godine u 19 časova, u Centru lepih umetnosti Gvarnerius održaće se promocija monografije i  izložba radova poznate likovne umetnice Ljiljane Drezge.

Izložbu će otvoriti direktorka Gvarneriusa prof. Miljana Kolundžija, a o slikama će govoriti prof. Đorđe Kadijević, Marica Josimčević i Momčilo Moša Todorović.

Postavka će trajati do utorka, 7. juna 2016. godine.

Pročitaj više

“EPITAF” – IZLOŽBA HARIJA EJUBOVIĆA

“Epitaf je dijalog čovjeka sa prošlošću, trenutka u kojem živimo i pogleda u budućnost.”
                                                                                                                                                   Hari Ejubović

U petak, 25. marta 2016. godine u 19 časova, u galeriji Centra lepih umetnosti Gvarnerius biće otvorena izložba “Epitaf”, likovnog umetnika i scenografa Harija Ejubovića iz Bosne i Hercegovine.

Nesvakidašnje skulpture, slike i instalacije, koje su deo postavke ove izložbe, vode nas u magični svet oblika, umetnika čudne imaginacije i još čudnijih stvaralačkih nemira.

Izložbu će otvoriti književnik, književni i filmski kritičar, predsednik Upravnog odbora i PEN centra u Bosni i Hercegovini - Nedžad Ibrahimović.

Hari Ejubović, likovni umetnik i scenograf je rođen u Gračanici 1961. godine. Osnovnu školu završio je u Maglaju a srednju medicinsku u Doboju. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu 1988. godine.
Od 1995. do 1996. godine bio pomoćnik ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlansko–podrinjskog kantona.
Osnovao je udruženje likovnih umetnika Tuzlanskog kantona i jedan je od osnivača likovne bijenalne manifestacije “Umetnost minijature BiH”.

Pročitaj više