Programi u Guarneriusu

Arhiva - Književnost

PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE „ORDEN ZA KRAJ“ NENADA PLAVŠIĆA

U četvrtak, 9. juna 2016. godine u 19 časova u Centru lepih umetnosti Gvarnerius održaće se promocija knjige poezije „Orden za kraj“ Nenada Plavšića, mladog književnika i predsednika Književnog kluba „Sirin“ iz Beograda.

Promociju knjige pratiće izložba radova književnih i likovnih umetnika, članova Književnog kluba „Sirin“ - Violete Đurđević, Zorana Trkulje, Cvetane Čordić i Marije Lesan.

Promociju i izložbu svečano će otvoriti književnik, književni i filmski kritičar, predsednik Upravnog odbora i PEN centra Bosne i Hercegovine - Nedžad Ibrahimović.

O knjizi će govoriti novinar i pisac Nada Vukićević i Jelena Arbanas, recenzent. Stihove će, pored autora, čitati: Olgica Kitić, Dimče Miloševski, Danica Đurić, Nemanja Novčić, Svetlana Panić, Cvetana Čordić, Lidija Malović.

U okviru ove poetsko-likovne večeri nastupiće i Anžela Nedeljković, koja će izvoditi ruske romanse na klaviru.

Voditelj: Karlo Astrahan

Pročitaj više

Promocija knjige pesama Nine Marković Khaze
„NE BUDI ME DOK SANJAM“

O autorki:

Nina Marković Khaze, rođena i odrasla u Beogradu. Doktorirala političke nauke na australijskom Nacionalnom Univerzitetu, na temu "Istorijski presek diplomatskih odnosa Srbije i Evropske Unije". U Australiji živi od 1999. godine, gde je završila osnovne i magistarske studije iz društvenih nauka, diplomatije i italijanskog jezika.
Pesme piše od malena, a ovo joj je druga knjiga pesama nakon zbirke "Raskršće" u izdanju SiGRa star-a 2010. godine.
Od hobija voli da obilazi nove destinacije i upoznaje druge narode i njihove običaje. Najdraže destinacije su joj živopisna ostrva u Tihom okeanu, posebno Samoa i Maui.

Autorsko veče EMIRA SOKOLOVIĆA

Ugledni, višestruko nagrađivani autor, dobitnik prestižne italijanske nagrade “Citta di Sarzana” za najboljeg stranog autora i jedan od najaktivnijih kulturnih radnika u našem regionu, EMIR SOKOLOVIĆ premijerno će predstaviti svoj bogat književni opus beogradskoj čitalačkoj publici.

Emirove stihove će kazivati doajen našeg glumišta, Goran Sultanović, o Sokolovićevim delima će govoriti pesnik Goran Simić iz Sarajeva, dok će o zbirci "Poetica demonica" govoriti jedan od njenih recezenata, književni kritičar Marina Đenadić.

Muzikom će ovo veče oplemeniti jedan od naših najboljih mladih violinista, Dušan Panajotović.

ULAZ JE SLOBODAN

Pročitaj više